Jag var så stolt och glad över Mammornas demonstration i veckan. Men jag blir frustrerad, arg och provocerad när Ole-Jörgen Persson, M, ordförande i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd, nedvärderar oss på sociala medier.

Vi är alldeles för många som har sorg efter att ha fått våra barn mördade. Vi har arbetat hårt med ett alternativt 34-punktsprogram som ett komplement till regeringens program.

Ole-Jörgen Persson skriver att våra krav har ”politisk slagsida”, som om vi blivit manipulerade

Ole-Jörgen Persson skriver att våra krav har ”politisk slagsida”, som om vi blivit manipulerade och därför anser han att våra punkter inte representativa för oss. Vem är han att säga det?

Sedan verkar Ole-Jörgen tro att våra 34-punkter är en verklighetsfrånvänd lista. Nej, vi tror inte att vi har hela lösningen. Hade någon haft det så hade gängvåldet varit löst.

Men det räcker inte enbart med hårda straff. Det borde vem som helst fatta, inte minst Ole Jörgen. Eller kanske inte. Moderaterna verkar inte ha lärt sig någonting eller insett vad som hände efter att de stängde Reactor och Ungdomens hus i Rinkeby. 

Det är den attityden från en ordförande som slår ner viljan hos människor. Att få ett slut på våldet borde vara den viktigaste frågan för honom. Ordföranden borde försöka att samarbeta med oss istället för att hetsa. Vi föräldrar har insett att det behövs både straff och förebyggande arbete. Hoppas att även Moderaterna en dag kommer att inse det. 

Carro Sinisalo 

Läs de 34 alternativa förslagen här.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Vem ska ta hand om min vän?

Min vän M är 73 år och har alzheimer, diabetes och flera sjukdomar. Jag var tidigare god man åt honom, men hjälper honom fortfarande. Han har en annan god man nu, men behöver mer assistans.

Öppen vädjan till Trafikkontoret!

Snälla, gör den offentliga toaletten i Akalla by kostnadsfri på dagtid!  Nu börjar säsongen då tusentals besökare i olika åldrar från hela Stockholm kommer till Akalla by, och inte har möjlighet till att besöka en kostnadsfri toalett för allmänheten.

På cykel från sten till sten

Sist jag åkte tunnelbana var den 13 mars. Sen har jag av omsorg om mitt unga liv undvikit kollektiv transport. Är man 76 bast får man hålla sig i skinnet.

Sommarjobb till alla – om vi hade fått bestämma

Med anledning av artikeln som visade att 2909 ungdomar har sökt sommarjobb i Järva i år skriver Anders Österberg och Elvir Kazinic en insändare.