Moderaterna vill ha visitationszoner, säger de, så att polisen ska kunna visitera människor i tid och otid. Varför kräver de det? Det är att slå in en öppen dörr, visitationszoner finns redan.

I Järva händer med jämna mellanrum. Unga grabbar ligger särskilt risigt till, de kan polisen trycka upp mot en husvägg lite när som helst. Eller dra in dem i en polispiket, dra av brallorna på grabbarna och sedan ställa av dem någonstans långt utanför stan.
Är inte det en visitationszon, så vet inte jag. Vad mer vill moderaterna ha?

Mikael Damberg kräver att det ska bli lättare att göra husrannsakningar. Lättare?

Likadant med husrannsakningar. Inrikesminister Mikael Damberg kräver att det ska bli lättare att göra husrannsakningar. Lättare? Redan idag kan en enskild polisman besluta om att göra en husrannsakan med stöd av polislagen, även när det inte finns någon konkret misstanke. Vad vill han mer?
Jo, jag ringde Dambergs pressekreterare och fick veta att de möjligheterna dock är begränsade. Nu ska det inte finnas några begränsningar över huvud taget.

Varför hörs inga kritiska röster? Bor vi inte längre i en rättsstat? Jag säger som Kristian Luuk – vart är vi på väg?

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Är det verkligen fler ordningsvakter vi vill ha?

Den gravida kvinnan som brottades ner på tunnelbanan inne i city födde sitt barn för tidigt. Ordningsvakterna åtalas inte, utan återgår i tjänst som om ingenting har hänt. Vad händer med ordningsvakten som så brutalt behandlade en tolvåring i Kista galleria? Hans arbetsgivare tycker inte att något fel har begåtts.

Sitta som gisslan i direktsändning

Det var stort pådrag. SVT skulle sända direkt från Rinkeby. Representanter från…

Valet närmar sig

Det var fullt framför scenen när P4 Stockholm anordnade debatt om hur…

De kör det allmänna i botten

En liten pojke i rullstol sitter ensam vid rulltrappan, uppe vid spärrarna i Sundbybergs centrums tunnelbanestation. Hans mamma har åkt ner med de andra syskonen och ställt dem nere på perrongen.