Moderaterna vill ha visitationszoner, säger de, så att polisen ska kunna visitera människor i tid och otid. Varför kräver de det? Det är att slå in en öppen dörr, visitationszoner finns redan.

I Järva händer med jämna mellanrum. Unga grabbar ligger särskilt risigt till, de kan polisen trycka upp mot en husvägg lite när som helst. Eller dra in dem i en polispiket, dra av brallorna på grabbarna och sedan ställa av dem någonstans långt utanför stan.
Är inte det en visitationszon, så vet inte jag. Vad mer vill moderaterna ha?

Mikael Damberg kräver att det ska bli lättare att göra husrannsakningar. Lättare?

Likadant med husrannsakningar. Inrikesminister Mikael Damberg kräver att det ska bli lättare att göra husrannsakningar. Lättare? Redan idag kan en enskild polisman besluta om att göra en husrannsakan med stöd av polislagen, även när det inte finns någon konkret misstanke. Vad vill han mer?
Jo, jag ringde Dambergs pressekreterare och fick veta att de möjligheterna dock är begränsade. Nu ska det inte finnas några begränsningar över huvud taget.

Varför hörs inga kritiska röster? Bor vi inte längre i en rättsstat? Jag säger som Kristian Luuk – vart är vi på väg?

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Alla pratar om lagen om anställningsskydd

Jag arbetade en gång som redaktör på en tidskrift som hade runt 100.000 läsare i månaden. En konflikt uppstod och redaktionschefen fick sparken på grund av ”personliga skäl”.

Tidsbeställningen av vaccin är som en tombola

Jag har fått min första spruta i Bredbyskolans gymnastikhall. Jag bokade tiden på nätet. Först fick jag tid i Kista den 6 maj, alla andra dagar var slut.

Varför brinner det i Tensta?

Jag hörde det på morgonen när jag gick till tunnelbanan, på väg…

”Jag tar med mig det här”

Trafikkontoret, en av stadens centrala förvaltningar, var på besök när Kista-Rinkeby hade…