Fyra löpare från Rinkeby Run deltog i Lidingöloppet, världens största terränglopp. Jonis Serry, Elena Osokina, Noah Örtegren och undertecknad fanns med bland de 10 000 löparna.

Bäst var Jonis Serry, som kom på 17:de plats.  Före sig i gruppen Pojkar 17 år hade han tre orienterare, en skidåkare och tolv löpare. Så är det i Lidingöloppet. De bästa löparna, orienterarna och skidåkarna står på samma startlinje.  Konkurrensen är stenhård.

Dessutom var Jonis drabbad av sorg eftersom han förlorade sin pappa i corona dagen före loppet. 
 – Min pappa skulle velat att jag sprang, sade Jonis.

Bland de 60-åriga gubbarna kom Mårten Westberg på 19:de plats och i kvinnor seniorer kom Elena Osokina på 163:dje plats.  Noah Örtegren var en minut snabbare än Elena, men bland herrar seniorer räckte det till 553:dje plats bland 10 000 löpare från 70 länder.

Mårten Westberg, Rinkeby Run
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Du kan vaccinera dig på Järva Filmfestival

Järva Filmfestival drar igång den 1 augusti och håller på till och med den 7 augusti. På gräsytan Spånga IP vid Enbacksskolan kommer det att visas två filmer per kväll, med start klockan 16.

Viktig verksamhet drabbas av överdrivet nitiska tjänstemän

Flera föreningar som är aktiva i Järva får inga föreningsbidrag för sina verksamheter. Akalla 4H-gård och Rinkeby Run är två av dem som blev utan pengar i Rinkeby-Kista i år.

Ortens bästa poet har dragit igång

Den första deltävlingen av Ortens bästa poet avgjordes i Tensta i söndags.…

Aysha Jones blev Årets viktigaste mama

Isatou Aysha Jones utsågs idag till Årets viktigaste mama av Expressen och tidningen Mama. Aysha Jones är entreprenör, trebarnsmamma och initiativtagare till Black Lives Matter Sweden.