Fyra löpare från Rinkeby Run deltog i Lidingöloppet, världens största terränglopp. Jonis Serry, Elena Osokina, Noah Örtegren och undertecknad fanns med bland de 10 000 löparna.

Bäst var Jonis Serry, som kom på 17:de plats.  Före sig i gruppen Pojkar 17 år hade han tre orienterare, en skidåkare och tolv löpare. Så är det i Lidingöloppet. De bästa löparna, orienterarna och skidåkarna står på samma startlinje.  Konkurrensen är stenhård.

Dessutom var Jonis drabbad av sorg eftersom han förlorade sin pappa i corona dagen före loppet. 
 – Min pappa skulle velat att jag sprang, sade Jonis.

Bland de 60-åriga gubbarna kom Mårten Westberg på 19:de plats och i kvinnor seniorer kom Elena Osokina på 163:dje plats.  Noah Örtegren var en minut snabbare än Elena, men bland herrar seniorer räckte det till 553:dje plats bland 10 000 löpare från 70 länder.

Mårten Westberg, Rinkeby Run
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Rinkebys MMA-stjärna Hamza ”Rifi” Bougamza på besök

Med stöd från Gålöstiftelsen bjöd Framtidens Hus och Fryshuset in 16-19 åringar för att prova thaiboxning under ledning av Hamza Bougamza. – Min dröm som barn var att bli elitidrottare, och här är jag nu och stöttar unga från Järva, säger han.

Stockholm stad har tagit bort blockeringen av Nyhetsbyrån Järva

Nu kan alla i Stockholms stad återigen läsa Nyhetsbyrån Järva. Spärren är…

En person åtalas för sprängdåden i Järva

I onsdags åtalades en 22-årig man för de två sprängladdningarna som detonerade i Husby och Kista i januari i år. Mannen är misstänkt för anstiftan till grov allmänfarlig ödeläggelse.

Sommaröppet på Tensta konsthall

Tensta konsthall bjuder in till konstveranda och konstfredag där barn och vuxna kan få utlopp för sin kreativitet. Samt två utställningar: Den uppmärksammade The Invisible Enemy Should Not Exist (Room G) av Michael Rakowitz och nya Body to Body av Åsa Norberg och Jennie Sundén.