Det verkar inte finnas något slut på eländet i Rinkebys tunnelbana. Hissen repareras till den 22 november och idag stod alla rulltrappor stilla igen.

Enligt SL är det inte tillåtet att bära en barnvagn ner för trapporna. Vad är alternativet för barnfamiljer? Och vad gör äldre passagerare med rollatorer? Tar bussen till Tensta? Buss 179 brukar vara svår att komma på med barnvagn, det är ofta fullt. 

En förtvivlad småbarnsmamma, som fick hjälp av andra passagerare att ta sig ned för de stillastående rulltrapporna (trots SL:s regler) konstaterade:

 – Och så höjer SL priset för alla trafikanter….

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Bilder från branden i Husby

Branden på Trondheimsgatan i Husby idag ledde till att Said Ali inte kunde köra iväg till spontanfotbollen på Rinkeby bollplan, som han brukar. Halva kvarteret och parkeringen var avstängd. Istället tog han bilder på släckningsarbetet och saneringen efteråt.

En omdiskuterad park för discgolf

I slutet av september togs beslut i Kyrkogårdsnämnden om att börja bygga…

Bombskyddet på plats i Rinkeby

På torsdagseftermiddagen var det stort polispådrag på Axbyplan i Rinkeby. Nationella bombskyddet var på plats för att undersöka ett misstänkt föremål i en väska i en källarlokal.

Slut med gratis hundbajspåsar i Rinkeby-Kista

Sedan 2006 har Rinkeby-Kistas hundägare kunnat plocka gratis hundbajspåsar vid stationer längs gångbanorna i stadsdelen. Men nu är skyltarna med påsar borta, så nu gäller det att komma ihåg egna påsar för att plocka upp efter hunden.