Försäsongen har dragit igång i fotbollen.

AIK Fotboll inledde igår sin säsong med premiärträning på Skytteholms IP i Solna. Fullsatta läktare fick se de regerande svenska mästarna göra sitt första fotbollspass för året. Återigen finns flera spelare från Järva med i årets trupp.

Under torsdagskvällen inledde både AIK:s herr- och damlag sina respektive säsonger. Tidigare under veckan har bland annat tester av spelarnas fysiska status genomförts, men igår var det alltså dags för det första riktiga fotbollspasset. Detta inför sedvanlig storpublik på Skytteholms IP.

Flera från Järva har ett SM-guld att försvara

De över 2000 åskådarna som trotsade kylan denna januarikväll fick se såväl herrlaget som damlaget och de respektive nyförvärven presenterade.  Bland de 20-talet spelare i herrtruppen finns ett par att notera från Järvaområdet, som ska vara med och försvara SM-guldet AIK lyckades vinna i höstas. Inte minst finns den talangfulle mittfältaren från Hjulsta, Bilal Hussein, med i truppen även i år. 18-åringen som förra säsongen gjorde en match i Allsvenskan ska nu ta nästa steg i en stjärnspäckad omgivning. Sedan står Husby-sonen Henok Goitom inför sin andra säsong som lagkapten när Lennart Johanssons pokal ska försvaras. Till sist finns även 17-årige Adam Ben Lamin, uppvuxen i Akalla, på allvar med i AIK:s seniortrupp. Det är första gången sedan han i veckan skrivit på sitt A-lagskontrakt med klubben.

AIK spelar sin första träningsmatch mot Vasalund på Skytteholms IP i Solna den 19 januari.

Svante Störlinge

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Akropolis IF klara för Superettan!

Grattis Akropolis! Den historiska fotbollsklubben från Järva är klar för Superettan.

Ettan och tvåan i loppet fastade

”JÄRVAS SEXIGASTE MAN VANN” – Nej, så kan du inte skriva! sade Jonis. Om du gör det så kommer redaktören ändå inte godkänna den rubriken. – Skriv om ramadan, sade Janis. Skriv om att vi båda fastar och att vi ändå klarar att vinna på nya personliga rekord.

Idag avgörs Järva friidrottsvecka – ”Battle of Bengal Brothers”

En spännande kamp i Järva Friidrottsvecka är den mellan bröderna Rahman från Akalla. Alla tre är stora talanger. 

Det blev fotbollsturnering i Ungdomens Hus även i år!

Ali Ahmed, Ahmed Khalif och Mohamed Ali är några av grabbarna i…