Försäsongen har dragit igång i fotbollen.

AIK Fotboll inledde igår sin säsong med premiärträning på Skytteholms IP i Solna. Fullsatta läktare fick se de regerande svenska mästarna göra sitt första fotbollspass för året. Återigen finns flera spelare från Järva med i årets trupp.

Under torsdagskvällen inledde både AIK:s herr- och damlag sina respektive säsonger. Tidigare under veckan har bland annat tester av spelarnas fysiska status genomförts, men igår var det alltså dags för det första riktiga fotbollspasset. Detta inför sedvanlig storpublik på Skytteholms IP.

Flera från Järva har ett SM-guld att försvara

De över 2000 åskådarna som trotsade kylan denna januarikväll fick se såväl herrlaget som damlaget och de respektive nyförvärven presenterade.  Bland de 20-talet spelare i herrtruppen finns ett par att notera från Järvaområdet, som ska vara med och försvara SM-guldet AIK lyckades vinna i höstas. Inte minst finns den talangfulle mittfältaren från Hjulsta, Bilal Hussein, med i truppen även i år. 18-åringen som förra säsongen gjorde en match i Allsvenskan ska nu ta nästa steg i en stjärnspäckad omgivning. Sedan står Husby-sonen Henok Goitom inför sin andra säsong som lagkapten när Lennart Johanssons pokal ska försvaras. Till sist finns även 17-årige Adam Ben Lamin, uppvuxen i Akalla, på allvar med i AIK:s seniortrupp. Det är första gången sedan han i veckan skrivit på sitt A-lagskontrakt med klubben.

AIK spelar sin första träningsmatch mot Vasalund på Skytteholms IP i Solna den 19 januari.

Svante Störlinge

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Avbytarbänken #93 Min ordförande

Avbytarbänken har denna gång två helt nya gäster. Moe från Farsta som är ett inbitet Tottenham-fan och Fuad som hejar på rivalerna Arsenal. Dessutom är ju Mustafa ett Chelsea-fan, som ni känner till sedan tidigare. Det blir en hel del engelsk pajkastning.

Fullträff med fotbollsturneringar och tjejmingel

Det var många lag som hade turneringar parallellt i Tenstahallen och Ungdomens hus i Rinkeby förra helgen. BK Bussenhus i samarbete med Atletico Rinkeby och Betongboll körde fotboll i Ungdomens hus. I BKB-cupen i Tenstahallen vann Tenstaflickorna FC.

Sveriges bäste tennisspelare vill komma till Järva

Den 3-7 och 10-14 augusti är det Idrottscamp i Hjulsta och i Tensta. När Stockholms Idrottsförbund förberedde programmet kom en oväntad förfrågan om att få hjälpa till. Det var Mikael Ymer som frågade, Sveriges bäste tennisspelare just nu.

Straff och rött kort sänkte Rinkeby United

Rinkeby United åkte på en blytung förlust mot ett starkt Reymersholms IK i seriefinalen hemma på Knutby BP. Det var Rinkebys första förlust.