Ambulans

Idag publicerades siffrorna över antal döda i corona i Stockholms län. För första gången redovisas också dödssiffrorna per stadsdel. Rinkeby-Kista är hårdast drabbat, följt av Sundbyberg och Spånga-Tensta.

Folkhälsomyndigheten redovisade på torsdagen att 2021 personer har dött av coronaviruset i Sverige. Drygt hälften av dödsfallen, 1022 personer, är från Stockholms län.

I Rinkeby-Kista har 59 personer avlidit, 11,6 per 10 000 invånare.

I Sundbyberg har 49 personer dött,  9,3 av 10 000 invånare.

I Spånga -Tensta har 35 personer dött, 9,1 av 10 000 invånare.

Procentuellt flest avlidna av de smittade finns i Enskede-Årsta-Vantör, 28 procent av dem som smittats av coronaviruset. Men i relation till invånarantal är Rinkeby-Kista, Sundbyberg och Spånga-Tensta hårdast drabbade.

Nyhetsbyrån Järva har sedan en tid tillbaka begärt att få veta hur dödligheten slår i Stockholms olika stadsdelar. Men Region Stockholm avslog begäran om utlämnande av allmän handling. Nyhetsbyrån Järva överklagade beslutet till kammarrätten och då ändrade Region Stockholm sitt beslut. Idag publicerades statistiken över hela Stockholms län.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 36. Här kommer en nyhetssammanfattning på somaliska av vad Nyhetsbyrån Järva har rapporterat om under veckan som gått. Redaktör är Fatuma Abdullahi Mohamed.

Möt Bilal – en av Förortsgalans unga funktionärer

Bilal Abdelwahab arbetade som funktionär under Förortsgalan 2019. Han spelar för fotbollslaget BK Bussenhus i Tensta som prisades under galan.

Rinkeby fick besök av Livets Ord

Rinkeby fick besök av två församlingar från Livets Ord och SOS-kyrkan i helgen.  Rinkebyborna blev bjudna på både lovsång och kaffe och kakor. De som ville fick sig en samtalsstund om Jesus och Gud.

Cherrie får Stockholms stads hederspris 2019

Cherrie, eller Sherihan Hersi, får ett av Stockholms stads hederspris 2019. Hon ”har en stämma som smeker betongen” heter det i prismotiveringen.