Ambulans

Idag publicerades siffrorna över antal döda i corona i Stockholms län. För första gången redovisas också dödssiffrorna per stadsdel. Rinkeby-Kista är hårdast drabbat, följt av Sundbyberg och Spånga-Tensta.

Folkhälsomyndigheten redovisade på torsdagen att 2021 personer har dött av coronaviruset i Sverige. Drygt hälften av dödsfallen, 1022 personer, är från Stockholms län.

I Rinkeby-Kista har 59 personer avlidit, 11,6 per 10 000 invånare.

I Sundbyberg har 49 personer dött,  9,3 av 10 000 invånare.

I Spånga -Tensta har 35 personer dött, 9,1 av 10 000 invånare.

Procentuellt flest avlidna av de smittade finns i Enskede-Årsta-Vantör, 28 procent av dem som smittats av coronaviruset. Men i relation till invånarantal är Rinkeby-Kista, Sundbyberg och Spånga-Tensta hårdast drabbade.

Nyhetsbyrån Järva har sedan en tid tillbaka begärt att få veta hur dödligheten slår i Stockholms olika stadsdelar. Men Region Stockholm avslog begäran om utlämnande av allmän handling. Nyhetsbyrån Järva överklagade beslutet till kammarrätten och då ändrade Region Stockholm sitt beslut. Idag publicerades statistiken över hela Stockholms län.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Årets Abdi-pris till Malmö

Årets Abdi-pris delades ut i Folkets Husby igår kväll. Priset gick till Helamalmö.  – Vi vill tacka er, det är mycket hedrande att vara här, sade Mathi de Jallad, som den här kvällen talade i organisationens namn.

Väpnat rån i Kista Galleria

En klädbutik i Kista Galleria rånades på tisdagseftermiddagen. Personalen ska ha blivit hotade med kniv.

Tjejer, fotboll och podprat på internationella kvinnodagen

Idrottsförvaltningen stod för firandet av internationella kvinnodagen på Spånga IP, tillsammans med fotboll för tjejer, Galdem A Talk och Sveriges bästa futsalsspelare Daniella Chamoun.

Sista veckan med organiserad spontanfotboll i Rinkeby

På Rinkeby bollplan har AIF Kista organiserat spontanfotboll varje dag sedan 18 juni, men på söndag den 11 juli tar det slut. – Jag är ledsen, våra resurser är slut. Vi räcker inte till, säger Said Ali.