Lilian Korkis är med och anordnar alternativt julfirande i Järva.

Det började en gång som en protest mot kommersialiseringen av julen. Julfirandet skulle istället handla om gemenskap och kärlek. Verdandi håller traditionen levande och välkomnar dig till att fira en alternativ jul i Järva.

Alternativ jul är för dem som inte har någonstans att fira jul. Verdandi har öppet för alla som vill komma och känna en gemenskap.
– Det bästa med Verdandi är att alla medlemmar har blivit som min familj. Jag föddes in i föreningen, då bägge mina föräldrar var medlemmar. Och jag planerar att föra vidare det till mina barn, säger Lilian Korkis.

Lilian Korkis, 23, jobbar för Verdandi i en lokal för barn och ungdomar i Tensta. Där hänger de, umgås, lagar mat och åker även på utflykter.
– Jag tycker det bästa med utflykterna är att relationerna mellan alla som är på plats stärks, säger Lilian Korkis.

Zamzam Bouraleh

Fakta
Alternativ jul började firas i Stockholm i Sverige redan 1968, som en protest mot kommersialiseringen av julen. Studenter och skolungdomar, politiska aktivister, pensionärer och hemlösa protesterade. Ensamma och hemlösa bjöds in till Konstfack, Kungliga Konsthögskolan samt i Vällingby, Västertorp och Farsta. Fenomenet har därefter även firats på andra håll i Sverige. Firandet pågår från julafton till annandag jul.

I Tensta har de öppet samma tider på Gullingeplan 52.
För unga har Verdandi öppet på Husingeplan 16-18, mellan kl 15-21, alla dagar från 24- 28 december.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Väpnat rån i Kista Galleria

En klädbutik i Kista Galleria rånades på tisdagseftermiddagen. Personalen ska ha blivit hotade med kniv.

Explosion i Tensta i natt – ingen skadad

En explosion har inträffade i natt vid entrén till ett bostadshus i Tensta. Ingen person har påträffats skadad.

Stadsdelsnämnden har möte i Rinkeby-Kista ikväll

Årets sista möte i stadsdelsnämnden i Rinkeby-Kista äger rum i Rinkebyskolan ikväll. Allmänhetens frågestund börjar 18.15.

Kvinnorna i föreningen Gesguud är besvikna på förvaltningen

Ayan Mohamed läste i Nyhetsbyrån Järva att fem föreningar i Spånga-Tensta fått extra föreningsbidrag för arbete under corona. – Vår förening har arbetat så mycket, vardagar, helger och kvällar. Vi visste inte ens att det fanns ett bidrag att söka.