Idag släpptes Netflix svenska originalserie ”Snabba cash”. Medverkar gör järvaprofiler som skådespelerskan Evin Ahmad från Akalla och rapartisten Z.E, Jozef Wojciechowicz, från Tensta.

I juni 2019 meddelade Netflix att man beställt Jens Lapidus ”Snabba cash” som serie. Den produceras av SF Studios med Nicklas Wikström Nicastro som producent. Manusförfattaren är Oskar Söderlund och huvudregissör är Jesper Ganslandt.

Serien utspelar sig i Stockholm tio år efter händelserna i filmtrilogin, som en spinoff utan koppling till originalberättelsen. Evin Ahmad gör huvudrollen Leya, en tech-entreprenör som startar sitt företag med hjälp av svarta pengar. Men hon får snart lära sig att genvägar till toppen kommer med ett högt pris. När den entreprenörsdrivna eliten och den kriminella världen korsas sätts lojalitet, vänskap och affärsrelationer på prov där alla drivs av samma sak – snabba cash.

I rollistan ser vi också Alexander Abdallah, Ali Alarik, Olle Sarri och Dada Fungula Bozela, Tenstasonen Z.E Jozef Wojciechowicz, Ayan Ahmed, Khalil Ghazal, Robin Nazari och Felice Jankell.

Eleni Terzitane
Bild: Skärmdump/YouTube
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Protest mot bygget av begravningsplats på Järva discgolfpark

Idag höll kampgruppen Rör Inte Järva! en manifestation på Järva Discgolfpark. Man samlades för att protestera mot nedmonteringen av Järva DiscGolfPark på Järvafältet som påbörjades i december 2020 till förmån av den nya begravningsplatsen som istället ska byggas på platsen.

Mizeria, del 20: HSS

BigShow var en av dom första yrkeskriminella i området från deras generation, han såg alltid efter nya möjligheter att få in mer pengar. Fastän han är en av dom mer fruktade namnen i området så kallas han för BigShow eftersom han en gång sa åt sina grabbar att han skulle bjuda på show när han skulle fram för att haffa en tjej. Mizeria är Nyhetsbyrån Järvas sommarföljetong som publiceras med ett avsnitt varje dag.

Spånga-Tenstas stadsdelsdirektör tar över i Rinkeby-Kista

Stadsdelsdirektören Toni Mellblom slutar i Spånga-Tensta efter mindre än ett år. – Ja, men han flyttar inte så långt. Han blir ny stadsdelsdirektör i Rinkeby-Kista, säger Annika Friberg, M, ordförande i Spånga-Tenstas stadsdelsnämnd.

”Jag har väntat på min tur”

Så blev det Avram Lazaridis tur att vaccinera sig. Han har bokat tid på mässan i Kista. – Nej, jag tvekade aldrig att vaccinera mig. Jag läser mycket och håller mig informerad.