Nytt år, ny prishöjning tycks vara SL:s melodi. För femte året i rad höjs nu priset på månadskortet. 950 kronor kommer det kosta från och med tisdag nästa vecka.

På tisdag den 5 januari blir det återigen dyrare att resa med SL. Månadskortet höjs med 20 kronor och kommer att kosta 950 kronor. Samma sak med det reducerade kortet för pensionärer, studenter och ungdomar som kommer att få betala 640 per månad. Priset på enkelbiljetter till fullpris höjs med en krona, till 38 kronor.

Månadskortet är tänkt att kosta 1000 kronor år 2023

Priset på månadskort har höjts varje år sedan 2016 och politikerna i Stockholms regionfullmäktige beslutade redan 2019 om flera stegvis prishöjningar fram till år 2023 då månadskortet är tänkt att kosta 1000 kronor.

När månadskortet infördes 1971 kallades det för Femtiokortet eftersom det då kostade 50 kronor. Hade SL:s prisutveckling följt konsumentprisindex som anger kostnaden för andra varor och tjänster över tid, hade ett månadskort idag kostat mindre än 400 kronor.

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Ny vaccinationsmottagning i Bredbyskolan

Nu inleds fas 3 i vaccinationen mot covid-19 i Region Stockholm. Alla som är födda 1961 eller tidigare kan boka tid för vaccination. Även personer mellan 18-64 år i riskgrupp kommer att kallas till vaccination av sin vårdgivare. Nu kan du få din vaccination i Bredbyskolan och det är möjligt att även boka tid per telefon.

Sex gripna misstänkta för grovt rån i Kista

I Tensta grep polisen på söndagen sex personer, som är misstänkta för ett grovt rån i Kista. De ska ha omringat en personbil och hotat till sig bilnycklar och smycken, tagit bilen och kört iväg.

Skott mot bostäder i Tensta rubriceras som mordförsök

Sent igår kväll besköts ett bostadshus i Tensta. Endast fasaden på huset kom till skada men polisen utreder händelsen som mordförsök och grovt vapenbrott.

Nu ska Ungdomens Hus och Reactor läggas ned

Som väntat beslutade Rinkeby-Kistas stadsdelsnämnd på torsdagskvällen att lägga ned Ungdomens Hus och Reactor. – Jag vill, att så många ungdomar som möjligt ska vara med och utforma den nya verksamheten, sade nämndens ordförande Benjamin Dousa.