Unga som vill jobba i sommar kan från och med tisdag söka sommarjobb. Från den 16 februari och fram till den 9 mars kan ungdomar födda 2002, 2003, 2004 och 2005 söka. Enda kravet är att du är folkbokförd och skriven inom Stockholms stad.

Den som får sommarjobb arbetar tre sammanhängande veckor, någon gång från vecka 24 till och med vecka 33. Den som arbetar första perioden börjar den 14 juni och den som fått arbete de sista tre veckorna slutar den 20 augusti.

Från och med den 16 februari och fram till den 9 mars kan du göra din ansökan här på webbsidan.

Antalet sommarjobb för unga i Järva har sjunkit de senaste åren. 2019 sökte 1545 ungdomar i Rinkeby-Kista sommarjobb, drygt 1100 fick arbete. Förra året, under corona, var det många sommarjobb som försvann, men Rinkeby-Kista kunde ordna närmare 800 sommarjobb. 

I Spånga-Tensta anordnades runt 650 sommarjobb 2019 och enligt dåvarande stadsdelsdirektören blev det lika många sommaren 2020.

Sommaren 2020 fick inte de ungdomar som skulle fylla 19 år söka sommarjobb, på grund av pandemin. Men i år kan även ungdomar födda 2002 göra det.

Kerstin Gustafsson Figueroa

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Eleverna gör skyddsvisir till Huddinge sjukhus

– Aj! Evagelia Efthimoglou slog sig på tummen. Eleverna i årskurs 7 på Enbacksskolan i Tensta tillverkar skyddsvisir till Huddinge sjukhus under lektionerna i träslöjd.

Mordförsök på Sibeliusgången

En man har blivit skjuten i Akalla ikväll. Skadorna uppges inte vara livshotande men brottet rubriceras som mordförsök.

Tensta har ett skolbibliotek i världsklass

Enbacksskolan i Tensta prisas igen. Den här gången är det skolans bibliotek som fått utmärkelsen ”skolbibliotek i världsklass” av fackförbundet DIK. 

Möt Bilal – en av Förortsgalans unga funktionärer

Bilal Abdelwahab arbetade som funktionär under Förortsgalan 2019. Han spelar för fotbollslaget BK Bussenhus i Tensta som prisades under galan.