Susanne Leinsköld och Toni Mellbom

Stadsdelsdirektören Toni Mellblom slutar i Spånga-Tensta efter mindre än ett år.
– Ja, men han flyttar inte så långt. Han blir ny stadsdelsdirektör i Rinkeby-Kista, säger Annika Friberg, M, ordförande i Spånga-Tenstas stadsdelsnämnd.

Toni Mellblom har arbetat i stadsdelen i flera omgångar tidigare; mellan 2005 och 2007 som biträdande enhetschef för Barn- och ungdom och som avdelningschef för Individ- och familjeomsorgen mellan 2013 och 2016. Han tillträdde sin tjänst som stadsdelsdirektör i Spånga-Tensta hösten 2020, och nu blir han alltså Susanne Leinskölds efterträdare i Rinkeby-Kista.

– Jag tycker det är positivt, vi har många utmaningar som är gemensamma i våra områden, säger Annika Friberg.

Först går nämndens ordförande i Spånga-Tensta till Rinkeby-Kista, och nu är det direktören som byter stadsdel. Är detta ett tecken på att stadsdelarna kommer att slås ihop?

– Ja, det är inte alls omöjligt, men där råder delade meningar. Min uppfattning är att det är inget som händer före valet 2022, säger Annika Friberg.

Biträdande stadsdelsdirektören Victoria Callenmark blir tillförordnad stadsdelsdirektör efter Toni Mellblom.

Susanne Leinsköld, som varit direktör i Rinkeby-Kista sedan maj 2019, blir Stockholms stads nya äldreombudsman och tillträder i september.

Nyhetsbyrån Järva har sökt både Toni Mellblom och Susanne Leinsköld utan framgång.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Svenska slavhandelns avskaffande firades med show

Till minne av den svenska slavhandelns avskaffande och för att fira den nystartade organisationen Black Lives Matter Sweden, anordnades showen Black by Public Demand 9.10.

Nämndmöte om föreningsbidrag imorgon i Rinkeby-Kista

Imorgon torsdag sammanträder Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd. Mötet sänds live på webben där politikerna bland annat kommer ta beslut om föreningsbidrag för 2021.

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 14 Här kommer en kort sammanfattning på somaliska av artiklarna under…

Nu är det (snart) jul igen

Lucior och tomtar trängdes framför skyltfönstret i Rinkeby Centrum. Det var barnen…