Susanne Leinsköld och Toni Mellbom

Stadsdelsdirektören Toni Mellblom slutar i Spånga-Tensta efter mindre än ett år.
– Ja, men han flyttar inte så långt. Han blir ny stadsdelsdirektör i Rinkeby-Kista, säger Annika Friberg, M, ordförande i Spånga-Tenstas stadsdelsnämnd.

Toni Mellblom har arbetat i stadsdelen i flera omgångar tidigare; mellan 2005 och 2007 som biträdande enhetschef för Barn- och ungdom och som avdelningschef för Individ- och familjeomsorgen mellan 2013 och 2016. Han tillträdde sin tjänst som stadsdelsdirektör i Spånga-Tensta hösten 2020, och nu blir han alltså Susanne Leinskölds efterträdare i Rinkeby-Kista.

– Jag tycker det är positivt, vi har många utmaningar som är gemensamma i våra områden, säger Annika Friberg.

Först går nämndens ordförande i Spånga-Tensta till Rinkeby-Kista, och nu är det direktören som byter stadsdel. Är detta ett tecken på att stadsdelarna kommer att slås ihop?

– Ja, det är inte alls omöjligt, men där råder delade meningar. Min uppfattning är att det är inget som händer före valet 2022, säger Annika Friberg.

Biträdande stadsdelsdirektören Victoria Callenmark blir tillförordnad stadsdelsdirektör efter Toni Mellblom.

Susanne Leinsköld, som varit direktör i Rinkeby-Kista sedan maj 2019, blir Stockholms stads nya äldreombudsman och tillträder i september.

Nyhetsbyrån Järva har sökt både Toni Mellblom och Susanne Leinsköld utan framgång.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nu har söndagsteatern börjat i Rinkeby

Varje söndag fram till 5 april bjuds det på barnteater på Rinkebyskolan. Först ut var Mittiprickteaterns föreställning Glad och Sur i ur och skur.

Fler solceller efter lysande exempel i Järva

När Familjebostäder installerar solceller på sina fastigheter är det med Rinkeby som förebild. Bakgrunden är ett hållbarhetsprojekt som satte Järva på solcellskartan. Nu har det utvärderats och fler hus kommer få solpaneler som genererar miljövänlig el.

Nytt avtal mellan staden och discgolfparken

rhandlingar. Men Mats Löf som grundat och driver Järva Discgolfpark är dock inte nöjd med det nya avtalet som ska gälla i tio år. – Vi förlorar tio hektar parkmark i och med det nya avtalet, säger han till Nyhetsbyrån Järva

Nu är de flesta barnen tillbaka på förskolorna igen

Under coronapandemin har många hållit sina barn hemma från förskolan. Men nu börjar barnen komma tillbaka. – Ja, idag var nästan alla här, säger Yvonne Andersson, på Knutbygårdens förskola i Rinkeby.