Nya sprängningar i Hjulsta när Trafikverket bygger Sveriges största trafikplats i anslutning till Förbifart Stockholm. Boende har möjlighet att bli varnade.

Trafikverket meddelade på tisdagen att de återigen spränger i Hjulsta. Sprängningarna är en del av arbetet med att bygga motorvägen Förbifart Stockholm som kommer gå upp i ytläge i Hjulsta. Vägen byggs till största del i tunnel, men mellan trafikplats Hjulsta och Hästa gård kommer den gå över jord.

Sprängningarna har kommit till den näst sista etappen i Hjulsta och kommer att pågå fram till början av juli. Mellan klockan 07 och 19 på vardagar kan boende i Järva förvänta sig att höra ljudet av detonationer. Den som vill kan anmäla sig till Trafikverkets varningstjänst och få ett sms innan smällen kommer.

När bygget i Hjulsta är klart kommer korsningen att bli Sveriges mest trafikerade trafikplats.

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Flytten av Reactor kunde ha skötts bättre”

Stadsdelsdirektör Ulla Thorslund hoppas att flytten av ungdomshuset Reactor ska bli ett…

Polishuset i Rinkeby försenat – klart tidigast nästa år

Bygget av polishuset i Rinkeby har inte gått som på räls än…

Inget vatten i tvättstugan på Rinkebysvängen 91

För andra helgen i rad är vattnet till tvättmaskinerna i tvättstugan på Rinkebysvängen 91 avstängt.  – De vill inte skicka en reparatör, jouren svarar att det blir för dyrt, säger Dzevad Bektic.

Tensta konsthall anordnar konstkollo för unga i sommar

På Tensta konsthall är det konstkollo varje fredag under sommarlovet. Unga får prova på olika konstnärliga uttryck med konstnärer och designers. – Dagens tema var papper, sade designern Sandra Saeidi, som ledde veckans kollo.