Efter en trög start och tidigt underläge med 0-1 efter två minuter, kom Som United i gång och vann matchen mot IFK Lidingö BK med 6-3.
– En stark laginsats, sade tränarna Mohamed, Zaki och Hatum efteråt.

Som United ökade tempot omgående efter det tidiga baklängesmålet och en av spelarna i Lidingö kom sent in i en närkamp, hindrade en målchans och fick rött kort. Som United spelade därefter med en man mer på planen. I 27:e minuten kvitterade Som United när Yahya Sharif snyggt rundade målvakten och satte bollen i öppet mål.

Lidingö tog åter igen ledningen med 2-1 i 33:e minuten och det resultatet höll i sig halvleken ut.

I andra halvlek gjorde Som United några offensiva byten som resulterade i högt tryck mot Lidingös mål. Kvitteringsmålet 2-2 kom rättvist i den 57:e minuten av Ahmed Baryare.

I matchens 60:e minut åkte Lidingö på sin andra utvisning i matchen. Sex minuter senare tog Som United ledningen med 3-2 när Ahmed Baryare nickade in i mål. Som utökade sin ledning till 4-2 när Yahya Sharif gjorde mål i 73:e minuten.

Lidingö reducerade på straff till 4-3 i matchens 80:e minut.

Som United ökade tempot de sista tio minuterna och Lidingö, med två man utvisade, kunde inte stå emot trycket. 5-3 kom genom Hassan Abdillahi i matchens 82:a minut och slutligen gjorde lagkaptenen Abdiqafar Ismail 6-3 för Som United i 85:e minuten och det blev också slutresultat.

Said Ali

Årets serie kommer att vara en enkelserie. Första matchen när serien fortsätter i augusti blir ett derby, Som United möter Rinkeby United.

Nu har lagen i Rinkeby-Kista spelat färdigt första omgången i årets serie i fotbollens Division 4. Där spelar Som United (Div 4 Mellersta), Rinkeby United (Div 4 Mellersta), Husby FF (Div 4 Norra), Kista SC (Div 4 Norra) och Banjul FC (Div 4 Norra).

Riktig cirkus på Axbyplan i helgen

När Anna Aro var barn och lekte hemma på gården i Rinkeby fantiserade hon om att kasta ut ett lakan genom fönstret och klättra. Nu gör hon verklighet av drömmen i cirkusföreställningen Gården.

Fyra får döda efter giftattacker på Spånga by

Förra helgen utsattes djuren på Spånga by 4H-gård i Tensta för en giftattack som ledde till att fyra får avled. Natten till torsdagen hände det igen, men den här gången kom inget djur till skada. Nu flyttas alla djuren från gården och verksamheten stängs ned tillfälligt.

Avbytarbänken startar hos Nyhetsbyrån Järva

Avbytarbänken är en podcast för fotbollsfans, fotbollsnördar och alla som älskar fotboll. Det är ett gäng kunniga killar som regelbundet sänder fotbollssnack.  – Vi surrar fotboll hela tiden, säger Dini Mohammud. Nu finns podden även på Nyhetsbyrån Järva.

”Quaison Foundation är mycket mer än fotboll”

Under fotbolls-EM har landslagets matcher visats på storbildsskärm på Husby gård. Finalen kommer att visas där på söndag och arrangörer är Quaison Foundation. – Vi tog tillfället i akt när EM drog igång, men våra ambitioner sträcker sig långt utanför fotbollen, säger Poja Tahmi, en av de fem grundarna av Quaison Foundation.