Efter en trög start och tidigt underläge med 0-1 efter två minuter, kom Som United i gång och vann matchen mot IFK Lidingö BK med 6-3. 
– En stark laginsats, sade tränarna Mohamed, Zaki och Hatum efteråt.  

Som United ökade tempot omgående efter det tidiga baklängesmålet och en av spelarna i Lidingö kom sent in i en närkamp, hindrade en målchans och fick rött kort. Som United spelade därefter med en man mer på planen. I 27:e minuten kvitterade Som United när Yahya Sharif snyggt rundade målvakten och satte bollen i öppet mål.

Lidingö tog åter igen ledningen med 2-1 i 33:e minuten och det resultatet höll i sig halvleken ut.  

I andra halvlek gjorde Som United några offensiva byten som resulterade i högt tryck mot Lidingös mål. Kvitteringsmålet 2-2 kom rättvist i den 57:e minuten av Ahmed Baryare.

I matchens 60:e minut åkte Lidingö på sin andra utvisning i matchen. Sex minuter senare tog Som United ledningen med 3-2 när Ahmed Baryare nickade in i mål. Som utökade sin ledning till 4-2 när Yahya Sharif gjorde mål i 73:e minuten.  

Lidingö reducerade på straff till 4-3 i matchens 80:e minut.  

Som United ökade tempot de sista tio minuterna och Lidingö, med två man utvisade, kunde inte stå emot trycket. 5-3 kom genom Hassan Abdillahi i matchens 82:a minut och slutligen gjorde lagkaptenen Abdiqafar Ismail 6-3 för Som United i 85:e minuten och det blev också slutresultat.  

Said Ali 

Årets serie kommer att vara en enkelserie. Första matchen när serien fortsätter i augusti blir ett derby, Som United möter Rinkeby United.  

Nu har lagen i Rinkeby-Kista spelat färdigt första omgången i årets serie i fotbollens Division 4. Där spelar Som United (Div 4 Mellersta), Rinkeby United (Div 4 Mellersta), Husby FF (Div 4 Norra), Kista SC (Div 4 Norra) och Banjul FC (Div 4 Norra).

Övriga resultat i Div 4 Norra:  
Husby FF – Bollstanäs SK 2-1 
FC Djursholm – Kista SC 1-3 
Erikslunds FK – Banjul FC  3-0 

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Så firas eid al-adha hos familjen Selfjord

Firandet kan se lite olika ut från familj till familj. Men precis som i eid al-fitr i slutet av Ramadan så får barnen presenter och klär sig extra fint och i nya kläder.  – Det är en glad högtid samtidigt som det firas av religiösa skäl. Man umgås med familj och vänner och det är ett positivt firande på flera sätt. Först är man med sin familj och sedan går man till grannar eller kompisar.

Oavgjort i hemmapremiären för Qaran

Qaran spelade under onsdagskvällen årets första hemmamatch på Knutby BP.  Tureberg var dagens motståndare, på förhand en tuff uppgift för båda lagen som satsar på uppflyttning till Division 5 nästa säsong.   

Folktomt när Sjunnesson var i Kista

Idag under fredagsbönen var Jan Sjunnesson, tidigare skribent på Avpixlat och Nya Tider, utanför moskén på Kista torg och höll ett tal där han prisade den senaste tidens koranbränningar. På plats var ett tiotal personer som lyssnade på talet. Stämningen var stillsam. 

Annie Lööf lovar en väg bort från utanförskapet

Annie Lööf lovade en ljusare framtid och menade att Centerpartiets förslag visar en väg ut från utanförskapet. – Vi har föreslagit en rad åtgärder för bättre integration, som ett integrationsår då man varvar praktik med yrkessvenska.