Efter en trög start och tidigt underläge med 0-1 efter två minuter, kom Som United i gång och vann matchen mot IFK Lidingö BK med 6-3. 
– En stark laginsats, sade tränarna Mohamed, Zaki och Hatum efteråt.  

Som United ökade tempot omgående efter det tidiga baklängesmålet och en av spelarna i Lidingö kom sent in i en närkamp, hindrade en målchans och fick rött kort. Som United spelade därefter med en man mer på planen. I 27:e minuten kvitterade Som United när Yahya Sharif snyggt rundade målvakten och satte bollen i öppet mål.

Lidingö tog åter igen ledningen med 2-1 i 33:e minuten och det resultatet höll i sig halvleken ut.  

I andra halvlek gjorde Som United några offensiva byten som resulterade i högt tryck mot Lidingös mål. Kvitteringsmålet 2-2 kom rättvist i den 57:e minuten av Ahmed Baryare.

I matchens 60:e minut åkte Lidingö på sin andra utvisning i matchen. Sex minuter senare tog Som United ledningen med 3-2 när Ahmed Baryare nickade in i mål. Som utökade sin ledning till 4-2 när Yahya Sharif gjorde mål i 73:e minuten.  

Lidingö reducerade på straff till 4-3 i matchens 80:e minut.  

Som United ökade tempot de sista tio minuterna och Lidingö, med två man utvisade, kunde inte stå emot trycket. 5-3 kom genom Hassan Abdillahi i matchens 82:a minut och slutligen gjorde lagkaptenen Abdiqafar Ismail 6-3 för Som United i 85:e minuten och det blev också slutresultat.  

Said Ali 

Årets serie kommer att vara en enkelserie. Första matchen när serien fortsätter i augusti blir ett derby, Som United möter Rinkeby United.  

Nu har lagen i Rinkeby-Kista spelat färdigt första omgången i årets serie i fotbollens Division 4. Där spelar Som United (Div 4 Mellersta), Rinkeby United (Div 4 Mellersta), Husby FF (Div 4 Norra), Kista SC (Div 4 Norra) och Banjul FC (Div 4 Norra).

Övriga resultat i Div 4 Norra:  
Husby FF – Bollstanäs SK 2-1 
FC Djursholm – Kista SC 1-3 
Erikslunds FK – Banjul FC  3-0 

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Ramadan Walk i Rinkeby ikväll

Förra året var det många som bröt fastan gemensamt i Rinkeby Folkets Hus, iftar anordnades tillsammans med olika föreningar i byn. Men i år har de varit tvungna att tänka om. – Folk sitter hemma, nice, då tar vi långa promenader istället, säger Evyn Redar, processledare på Folkets Hus.

Badpromenad till simskolan på Järvabadet

Från klockan nio till klockan 15, från måndag till fredag, går Idrottsmammor med barn till simskolan på Järvabadet. De går från Nydalsängen i Tensta och från Nasibshop utanför Rinkeby Folkets Hus.  – Det är en bra idé att gå gemensamt, för då blir det lättare för föräldrarna, säger Faxdi Warsame, här på bilden med sin syster Fatima.

Brand i garage på Risingeplan 31

Vid 23:00-tiden på långfredagen brann det i ett garage på Risingeplan 31 i Tensta. Brandkår och polis var snabbt på plats och branden kunde släckas utan några allvarliga skador.

Avbytarbänken: Inför fotbolls-EM

Veckans avsnitt från Avbytarbänken handlar om Sverige och de andra EM-klara länderna.…