Studentmiddagen var ett initiativ från Rinkeby Folkets Hus.
– Det görs för lite för dem som det har gått bra för här i Rinkeby, därför ville vi ordna en fest, säger Fardosa Omar, verksamhetsledare på Rinkeby Folkets Hus.

– Jag hoppas att vi i framtiden ska kunna ordna middagar och även baler för våra studenter. Det borde bli en tradition för alla unga i hela Järva, säger Fardosa Omar.

Exakt 50 personer deltog i middagen som genomfördes i Järva i samverkans lokaler. Studenterna firades med god mat och presenter. Ungdomarna fick nominera varandra för bästa prestation. Bling och Framtidens Hus delade ut priser till de studenter som som engagerat sig under studietiden, fått fina betyg och förbättrat sina studieresultat.

Bling anordnade även en mycket uppskattad idétävling under kvällen med fina priser

Bling anordnade även en mycket uppskattad idétävling under kvällen med fina priser. Ungdomarna kom med flera idéer; om hur man ska klara sig utan ID-kort och istället använda ansiktsigenkänning, och hur man  borde ordna så att det finns möjlighet att ladda sin mobil i kollektivtrafiken.

– Ungdomarna kom med egna bra idéer på sådant de saknar och som kan förbättras i området eller i vardagen. Det kändes som att alla var nöjda och gick in väldigt mycket för kvällens idétävling och nomineringar, säger Ellen Samuelsson, handledare från Framtidens Hus, som också deltog.

– Vi kom in i ett senare skede och fick möjlighet att vara med på ett hörn och också dela ut fina priser, säger Ellen Samuelsson.

Studentmiddagen, som man hoppas ska bli en årlig tradition för att lyfta och uppmärksamma de unga i Rinkeby som tagit studenten, anordnades av Rinkeby Folkets Hus tillsammans med Dröm stort, Järva i samverkan, Framtidens hus och Bling.

Krista Sirviö
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Mammorna i Tensta mobiliserar mot våldet

Ett 50-tal somaliska mammor samlades på onsdagseftermiddagen i Tensta centrum för att mobilisera kraft och hitta lösningar på det dödliga våldet.

Spisbrand i Tensta

Under söndagen fick räddningstjänsten rycka ut till Tensta. Det gällde en spisbrand i en lägenhet på Tisslingepland som resulterade i att en person fick söka vård.

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 19. Idag är det 8 maj, och idag och imorgon, firas…

Bibliotekarier i Järva blir sjuka av stressen

Incidentrapporterna från biblioteken i Järva avslöjar stora brister i arbetsmiljön, men problemen beror inte på stökiga ungdomsgäng eller för hög ljudnivå. Vad som däremot är tydligt är att minskade resurser går ut över både anställda och besökare.