Studentmiddagen var ett initiativ från Rinkeby Folkets Hus.
– Det görs för lite för dem som det har gått bra för här i Rinkeby, därför ville vi ordna en fest, säger Fardosa Omar, verksamhetsledare på Rinkeby Folkets Hus.

– Jag hoppas att vi i framtiden ska kunna ordna middagar och även baler för våra studenter. Det borde bli en tradition för alla unga i hela Järva, säger Fardosa Omar.

Exakt 50 personer deltog i middagen som genomfördes i Järva i samverkans lokaler. Studenterna firades med god mat och presenter. Ungdomarna fick nominera varandra för bästa prestation. Bling och Framtidens Hus delade ut priser till de studenter som som engagerat sig under studietiden, fått fina betyg och förbättrat sina studieresultat.

Bling anordnade även en mycket uppskattad idétävling under kvällen med fina priser

Bling anordnade även en mycket uppskattad idétävling under kvällen med fina priser. Ungdomarna kom med flera idéer; om hur man ska klara sig utan ID-kort och istället använda ansiktsigenkänning, och hur man  borde ordna så att det finns möjlighet att ladda sin mobil i kollektivtrafiken.

– Ungdomarna kom med egna bra idéer på sådant de saknar och som kan förbättras i området eller i vardagen. Det kändes som att alla var nöjda och gick in väldigt mycket för kvällens idétävling och nomineringar, säger Ellen Samuelsson, handledare från Framtidens Hus, som också deltog.

– Vi kom in i ett senare skede och fick möjlighet att vara med på ett hörn och också dela ut fina priser, säger Ellen Samuelsson.

Studentmiddagen, som man hoppas ska bli en årlig tradition för att lyfta och uppmärksamma de unga i Rinkeby som tagit studenten, anordnades av Rinkeby Folkets Hus tillsammans med Dröm stort, Järva i samverkan, Framtidens hus och Bling.

Krista Sirviö
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nu blir det vattenpolo hela hösten i Husbybadet!

Järvabadet har nog varit sommarens största succé, men den sista augusti stänger man för hösten. Men den som vill fortsätta spela vattenpolo kan göra det i Husbybadet i höst.

Hur lång tid ska det ta att laga bron ?

Det var den 26 april som en lastbil körde in i Femte Rinkebybron och gångbron över stråket stängdes av. Nu är det den 8 juli och gångbron är fortfarande trasig. Hur lång tid ska det behöva ta?

Stadsdelsdirektören i Spånga-Tensta slutar

Per Kjellander, stadsdelsdirektören i Spånga-Tensta, tvingas sluta. På torsdagen fick han besked…

Ung man skjuten till döds i Hjulsta

Strax före 03, natten till onsdag, hittades en skottskadad man i ett trapphus i Hjulsta. Ambulanspersonal påbörjar hjärt-lungräddning, men mannen avlider på platsen.