Bor du i Akalla, Husby, Kista, Hjulsta, Tensta eller Rinkeby? 
I så fall kan du vara med och delta i Folkets Husbys enkät som ska samla statistik om rasism, välmående och trygghet i Järva.
(Länk här) 
Folkets Husby genomför tillsammans med forskarna Leandro Schclarek Mulinari och Sima Wolgast en pilotstudie tillsammans med ungdomar från Rinkeby-Kista för att dokumentera Järvabors erfarenhet av att till exempel möta polisen, bemötande på vårdcentral, bostadssituation och så vidare.
Varför gör ni den här studien?
– Folkets Husby arbetar för att alla människor ska ha jämlika livsvillkor och så ser det inte ut i Sverige idag. Vi tar del av erfarenheter kring hur rasism, misstänkliggörande och våld påverkar människors trygghet och psykiska hälsa. Samtidigt ser vi att det i enkäter från myndigheter ofta fokuseras på klotter eller ungdomshäng som faktorer för otrygghet, säger Hedvig Wiezell.
Kraften, kunskapen och lösningarna finns hos folket i våra områden
– Vi är övertygade om att kunskap om det faktiska läget för människor i ett visst område måste utgå ifrån dem som faktiskt bor där. Kraften, kunskapen och lösningarna finns hos folket i våra områden, säger processledare Faisal Muse.
Svaren samlas in på två sätt. Dels genom att unga och nyckelpersoner går ut på gator och torg där boende besvarar enkäten på ipads. Dels sprids länken på webben och genom sociala medier för att nå fler boende i Järva som kanske inte annars svarar på enkäter.
De Järvabor som vill hjälpa till att samla in svar kan göra det genom att sprida länken till grannar, vänner och familj. Unga kan sätta sig med äldre familjemedlemmar som inte är lika aktiva på sociala medier och hjälpa dem att svara på enkäten. Den gruppen har Folkets Husby svårare att nå.
Tänk bara på att använda en annan mobil/dator än den du själv använt för att svara på enkäten, eftersom varje enhet endast kan användas för ett enkätsvar.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Livet har blivit 100 procent tråkigt under corona”

Nyhetsbyrån Järvas fyra sommarjobbare har under sina tre veckor som reportrar gjort en enkät. Frågan som de ställde var: Hur har corona påverkat dig och ditt liv?

Freedom Writers är en film som alla borde se

Människor som dömer andra på grund av deras utseende är de som behöver kolla på denna film och ändra sin åsikt. En kompis rekommenderade mig att se denna film, men det jag inte var beredd på var att filmen hade en så stark handling.

Succé när Scala Komedi stand up kom till Tensta Träff

Det var en grym kväll när komikerna Melody Farshin, Thanos Fotas, Daniel Sanchez och Jonathan Rollins kom till Tensta. Publiken drogs med i deras roliga historier, som innehöll allt från att byta namn till att sitta på arbetsförmedlingens informationsträffar.

Igår avgjordes finalen i Tensta Rinkeby Grass Run

Under söndagen avgjordes det sista loppet i Tensta Rinkeby Grass Run, TRGR. Finalen resulterade i två vinnare som bägge fick stryk, men försprånget räckte för att ta hem vinstpotten på 10 000 kronor.