En ny version av Ison & Filles låt ”Lägg ner ditt vapen” från år 2006 släpptes idag. På singeln medverkar ett tiotal rappare från den svenska hiphopscenen, bland annat Rinkebybon Elias Abbas.

Idag släpptes den nya singeln ”Lägg ner ditt vapen” på Spotify. Låten är en ny version av Ison & Filles låt med samma namn som gavs ut år 2006. På låten medverkar Ison & Fille, Macky, Aki från gruppen Labyrint, Saliboy, Linda Pira, Parham, Naod, SHRN, Blen, Aleks, Ismael, producenterna Masse och Mack Beats, men även 17-årige Elias Abbas från Rinkeby.

Dagens Nyheter skriver att under förra året miste 43 människor sitt liv som ett resultat av det dödliga vapenvåldet. Låten är ett direkt svar på dödsskjutningarna och det dödliga våldet i Sveriges förorter.
Elias Abbas berättar för Nyhetsbyrån Järva om sin syn på hur musik kan uppnå förändring.

– Syftet med låten är att få folk att förstå att det är onödigt att kriga mot varandra. Vi vill helt enkelt uppmana folk att lägga ner sitt vapen. 

– Musik har alltid haft en stor påverkan på människor. När det inte fungerar att prata med människor för att lösa problem, är musik nog den bästa vägen att gå. 

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

De muslimska friskolorna i Järva oroar sig för framtiden

Tre muslimska friskolor i Spånga har blivit uppsagda från sina hyreskontrakt och…

Elin tänker plogga den 8 mars

Den 8 mars är det Internationella kvinnodagen. Elin Sundqvist på Familjebostäder i Rinkeby är en av många kvinnor som tar upp Ayan Mohamed och Esme Gulers förslag att fira kvinnodagen genom att jogga med några vänner. Men Elin tänker inte jogga. Hon ska plogga.

Mindre pengar till kultur och demokrati – mer utförsäljningar

Arbetet med kultur och demokrati i stadsdelarna är det som den blågröna…

Ungdomens hus i Rinkeby är stängt tills vidare

Två maskerade unga män kom in till Ungdomens Hus i Rinkeby. Situationen upplevdes som hotfull och polisen larmades. Ingen kom till fysisk skada, men Ungdomens hus håller tills vidare stängt.