Handlarna i Tensta Centrum behöver inte flytta från sina affärslokaler. Fastpartner har gett dem samma hyresavtal som tidigare.
– Det känns bra, men nu har vi andra problem. Centrum är tomt, ingen vågar komma hit, säger
Amir Said Ibrahim i skrädderiet.

I början av februari var fem av handlarna i Tensta centrum uppsagda från sina affärslokaler. Livsmedelsbutiken Matvärlden ville expandera och därför blev företagarna uppsagda från sina hyresavtal. Fastpartner erbjöd dem andra lokaler på andra sidan i Tensta centrum, men ingen av företagarna ville flytta. Nu har alla fått hyresavtal de är nöjda med, men nu har corona-viruset skrämt bort alla kunder.

 – Här är tomt. Många är sjuka och folk är rädda, De ringer till oss och frågar hur vi mår. De törs inte komma hit och handla. Vi öppnar och stänger, det blir noll kronor i kassan, säger Amir Said Ibrahim.

Fortsätter det så här blir det katastrof. Då kommer alla slå igen

Än så länge har bröderna i skrädderiet öppet som vanligt. De tvättar händerna och använder handsprit, något skyddsmaterial går inte att få tag i. De tror inte att det går länge till.
 – Fortsätter det så här blir det katastrof. Då kommer alla slå igen. 

Alla företagare i Tensta centrum har skrivit till Fastpartner och krävt sänkta hyror.
 – Men vi har inte fått något svar. säger Amir Said Ibrahim.

Någon hyressänkning är inte aktuell i dagsläget

Regeringen har nyligen beslutat att om fastighetsägarna sänker hyrorna, så går staten in och betalar 50 procent av hyresreduktionen.
 – Men någon hyressänkning är inte aktuell i dagsläget, säger Fastpartners områdeschef Dario Flygberg.

Varför inte?
 – Nej, vi har lån på fastigheterna och bankerna ger inte oss några uppskov. Vi har dessutom fasta driftkostnader som som fortsätter att komma och som måste betalas.

Men tänk om hela centrum slår igen?
 – Ja, vi är bekymrade. Det här kommer att drabba alla branscher. Vi hoppas att ska viruset ska klinga av fort och att allt återgår till det normala, säger Dario Flygberg.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

En omdiskuterad park för discgolf

I slutet av september togs beslut i Kyrkogårdsnämnden om att börja bygga…

Stadsdelsnämnden i Rinkeby-Kista har möte imorgon

Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd har möte imorgon. På dagordningen finns bland annat frågor om sommarjobben, budgeten för 2022 och vad som händer med verksamheten studier och arbete, som riktar sig till unga som varken studerar eller arbetar.

En dag var buskarna med nyponrosor borta

Dine Malmsten undrar varför nyponbuskarna, och även en del av träden, längs Hällbybacken är nedsågade.  – Alla rosor är nedmejade. Rena skövlingen. Vad är det för åtgärd?

Nytt beslut om Fryshusets IOP

På mötet i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd igår lade majoriteten fram ett nytt förslag om IOP-avtalet med Fryshuset. Avtalet ska fortfarande sägas upp, men meningen är att ungdomsverksamheten ska fortsätta.