På tisdagskvällen blev tre personer skjutna i Tensta. En är död, en är svårt skadad och en har lindrigare skador, enligt uppgifter i media.

Två blev skjutna i Tensta centrum och en hittades skottskadad på en annan adress. Polisen kan inte bekräfta att skjutningarna på de två olika platserna hänger ihop med varandra. Men alla offren är män i 20-års åldern enligt polisen.

Larmet kom till polisen 21.46. Ett stort antal patruller kom till platsen, spärrade av området, säkrade tekniska bevis och för att förhöra eventuella vittnen.

– Vi har inlett en förundersökning om försök till mord och grovt vapenbrott, säger polisens presstalesperson Anders Bryngelsson, till Aftonbladet.

Polisen letar efter gärningspersonerna. På onsdagsmorgonen är ännu ingen gripen.

Texten uppdateras.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nu är ramadan över och den stora festen kan börja!

Tusentals samlades på Rinkeby bollplan i morse. Redan vid åtta började folk komma; finklädda, gamla och unga, med rollatorer och barnvagnar, alla fick plats. Ramadan, 29 dagars fasta, är över och nu firar muslimerna Eid al-fitr.

Ljuddokumentär tar reda på hur järvaborna mår

I veckan släpptes ljuddokumentären ”Hur mår vi?”. Det är Folkets Husby som står bakom projektet i ett försök att på ett kreativt sätt ge liv åt trygghetsundersökningen ”Utsatthet och gemenskap i Järvaområdet” som de genomförde under sommaren 2020.

Löparakademin är igång igen

Löparakademin i Tensta samlas två gånger i veckan i Blå huset och tränar i området. – Alla är välkomna hos oss. Sist på träningen var vi ungefär 20 personer, men vi brukar bli upp till 30 personer, säger Senhit Berhane, en av Löparakademins nya ledare.

En häktad misstänks för sprängningarna i norra Järva

På onsdagen den 17 juni häktades en person som misstänks ligga bakom de två sprängningarna i Husby och Kista tidigare i år. Brottsrubriceringen är anstiftan till allmänfarlig ödeläggelse.