Polishelikopter

Larmet kom vid halv ett natten till tisdagen. En ung man ska ha hittats skjuten i en bil i Rinkeby. Mannen fördes till sjukhus med allvarliga skador men hans liv gick inte att rädda. 

Enligt Aftonbladet ska mannen ha skjutits i huvudet av fyra maskerade gärningsmän. På tisdagsförmiddagen meddelade polisen att den skottskadade mannen hade avlidit och att de anhöriga underrättats.

Fem män i åldern 20–30 år har gripits misstänkta för mord. En av de gripna uppges vara en känd rappare.
– De ska höras under dagen, säger Towe Hägg, som är polisens presstalesperson.

Polisen har tagit bort avspärrningarna runt brottsplatsen på Hjulstavägen och har avslutat den tekniska undersökningen. De kommer att fortsätta utredningen med att gå igenom övervakningsfilmer och prata med vittnen och boende i området.

Texten uppdaterades 31 december klockan 13.31

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Varför behandlar ni oss så här?”

De var både förbannade och besvikna. De ungdomsvärdar som arbetat i Rinkeby-Kista i flera år, men som nu förlorar sina jobb.  – Varför behandlar ni oss som ni gör? 

Familjebostäders chef om konst, censur och höga hyror

Lars Nylund är fastighetschef och den från Familjebostäder som svarar på frågor om vad som hände när tre tavlor i Rinkeby Folkets Hus censurerades.  – Vi som hyresvärd ska inte göra bedömningar av konst eller hyresgästernas verksamhet.

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 40. Här kommer en nyhetssammanfattning på somaliska av vad Nyhetsbyrån Järva har rapporterat om under veckan som gått. Redaktör är Fatuma Abdullahi Mohamed.

Dags för Tensta konsthalls textpris

Inlämningen till Tensta konsthalls textpris har öppnat. Fram till den 5 januari 2020 uppmanas unga mellan 15 och 25 att skicka in sina texter och tävla. I juryn sitter Murre Gonday, Athena Farrokhzad, Tone Schunnesson och Nawroz Zakholy. För vinnarna finns förutom äran också prispengar att hämta.