Vad tänker politikerna göra för ungdomarna? Särskilt för de ungdomar som står utanför Tenstas tunnelbana och i garaget dag efter dag?

I fyra år har politikerna misslyckas. Jag har skickat medborgarförslag för länge sen,  att en gång per månad borde en kommitté av stadsdelsnämndens politiker besöka Tensta. De ska prata med företagare, fråga dem hur de har det och vad de kan göra för dem? De ska prata med Tenstaborna och höra vad som bekymrar dem. Sen ska de gå utanför tunnelbanan och prata med ungdomarna. Fråga dem ”vad vill ni att vi ska göra för er?” De borde erbjudas praktik, utbildning med mera. Ungdomarna borde bjudas in till Stadsdelsnämnden och till förvaltningen, så att de kan prata om saken.

Jag fick inget svar ännu. Och ungdomarna står där fortfarande.

Mvh

Panayotis Hatzipavlis 
Tenstabo 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Polisen fortsätter att flytta problemen

År 2017 fick polisen tillstånd att sätta upp kameror över hela Rinkeby torg, i Tensta centrum och i Husby. Nu skriver polisen att de använts i 377 utredningar på två och ett halvt år. En hög siffra, vad bra kamerorna är, eller?

”Är det din femhundring?”

En dag i Rinkeby centrum, runt 14:00 tiden: Jag skulle ta ut 500 kronor från…

Vad menar den biträdande rikspolischefen egentligen?

”De här barnen har ingen ambition av att bli en del av samhället utan de har en ambition redan från födseln av att ta över i kriminalitet. Där är vi i Sverige ganska naiva.” Det sade biträdande rikspolischef Mats Löfving I P1:s lördagsintervju igår. 

Öppet brev till Spånga-Tenstas stadsdelsnämnds ordförande

I kväll har Spånga-Tenstas stadsdelsnämnd sammanträde. Före pandemin hade allmänheten möjlighet att ställa frågor, men nu sker mötena bakom stängda dörrar. Därför har Mohamed Hagi Farah från föreningen Järva Föräldraalliansen istället skrivit ett öppet brev till nämndens ordförande Annika Friberg, M.