Cherrie, Hadji FFarah och en hijabi målade på väggen.
Muralmålning i Rinkeby centrum.

På Rinkeby torg målas det med full fart just nu. Väggarna pryds av lokala järvabor med färger som livar upp torget i det gråmulna vädret. På väggarna ser vi Cherrie, Imenella och Mohammed Hagi Farah. 

Den första målningen påbörjades i lördags och blev klar dagen efter. Nu målas det på andra sidan och förväntas vara klart till invigningen som är idag, tisdagen den 25 maj. 

Konstnären Daniel Diaz, även känd som Ikaroz, sitter i Curry Mahal och skissar på ännu en målning. Skissen är på Pippi Långstrump och han berättar att det kändes som ett självklart val att hon skulle få pryda väggen. Utanför står hans kompanjon Ian och målar sin del.

Det finns något positivt med starka kvinnor i den här miljön

Daniel Diaz, berättar att reaktionerna har varit blandade. Flera förbipasserande har kommit fram och frågat konstnären varför det inte målas fler män. 
– För mig kändes det viktigt att måla kvinnorna eftersom att torget är fullsatt av män, det finns något positivt med starka kvinnor i den här miljön.

Daniel Diaz bodde i Rinkeby 1981 och har jobbat i Husby som kock i många år, så även om han bor i Kärrtorp just nu så har han en koppling till området. Han menar att syftet med målningarna är att färglägga och ge torget mer liv, men samtidigt förmedla ett tydligt budskap. 

Bojana Perovic
konstnären framför målningen av Imenella.
Konstnären Daniel Diaz framför målningen av Imenella.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Kort rapport från nämndmötet i Spånga-Tensta

Sammanträdena i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd har på senare tid genomförts i rekordfart. Fort gick det också på säsongens sista möte före sommaruppehållet.

Nya kurser för unga poeter och konstnärer

Tensta konsthall kommer under hösten hålla två konstutbildningar för unga från gymnasieåldern upp till 25 år. – Poesin som konstform har en superviktig roll i samhället, säger poeten Nawroz Zakholy som leder en av kurserna.

Brand i Akalla i natt

Under natten till tisdagen larmades räddningstjänsten om en brand på Imatragatan i Akalla. Larmet kom 01.41 om en radhuslänga som brann.

Stort Pridefirande i Järva

Under den gångna veckan har Pridefirandet varit aktuellt även i förorterna. Det är Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning som anordnat Prideveckan i Järva, där man kunnat ta del av lokala aktiviteter med fokus på HBTQ-frågor.