Cherrie, Hadji FFarah och en hijabi målade på väggen.
Muralmålning i Rinkeby centrum.

På Rinkeby torg målas det med full fart just nu. Väggarna pryds av lokala järvabor med färger som livar upp torget i det gråmulna vädret. På väggarna ser vi Cherrie, Imenella och Mohammed Hagi Farah. 

Den första målningen påbörjades i lördags och blev klar dagen efter. Nu målas det på andra sidan och förväntas vara klart till invigningen som är idag, tisdagen den 25 maj. 

Konstnären Daniel Diaz, även känd som Ikaroz, sitter i Curry Mahal och skissar på ännu en målning. Skissen är på Pippi Långstrump och han berättar att det kändes som ett självklart val att hon skulle få pryda väggen. Utanför står hans kompanjon Ian och målar sin del.

Det finns något positivt med starka kvinnor i den här miljön

Daniel Diaz, berättar att reaktionerna har varit blandade. Flera förbipasserande har kommit fram och frågat konstnären varför det inte målas fler män. 
– För mig kändes det viktigt att måla kvinnorna eftersom att torget är fullsatt av män, det finns något positivt med starka kvinnor i den här miljön.

Daniel Diaz bodde i Rinkeby 1981 och har jobbat i Husby som kock i många år, så även om han bor i Kärrtorp just nu så har han en koppling till området. Han menar att syftet med målningarna är att färglägga och ge torget mer liv, men samtidigt förmedla ett tydligt budskap. 

Bojana Perovic
konstnären framför målningen av Imenella.
Konstnären Daniel Diaz framför målningen av Imenella.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Ny stadsdelsdirektör i Rinkeby-Kista föreslagen

Till ny stadsdelsdirektör i Rinkeby-Kista föreslås Susanne Leinsköld. Den nuvarande stadsdelsdirektören Ulla Thorslund går i pension och Susanne Leinsköld väntas tillträda den 13 maj.

Melody Farshins Mizeria blir årets sommarföljetong

Husbys egna Melody Farshin släppte sin debutroman Mizeria för snart tre år sedan. Boken har både hunnit bli pjäs och få en uppföljare, och nu publicerar Nyhetsbyrån Järva den som sommarföljetong – med start imorgon!

Fem gripna efter gängkonflikt

Polisen grep fem personer i Husby i helgen. Samtliga uppges ha kopplingar till kriminella nätverk och en av dem pekas ut som gängledare.

Man skjuten till döds i Tensta

En man har skjutits på Lättingegången i Tensta och förts till sjukhus med ambulans. – Jag trodde det var smällare, men förstod sedan att det var skott, säger en Tenstabo som ringer till Nyhetsbyrån Järva på lördagskvällen.