Cleo och Safi har hittat varandra under sportlovets modekollo, som anordnats på Tensta konsthall. De har målat och sytt varsin slängkappa i gyllene tyg.
 – Det var lätt, bara att sy i en knapp, sade Safi.

Tillsammans med Beckmans designhögskola har Tensta konsthall anordnat ett modekollo under sportlovsveckan. Safi, Cleo och de andra deltagarna har fått lära sig en hel del om tyger, sömnad och vilka egenskaper olika tyger har.

 – Vi hade 20 barn och ungdomar anmälda mellan 7 och 18 år. De flesta av deltagarna kommer från området, men några från södra sidan stan och andra kommuner, sade Makda Embaie, som ansvarade för kollot på Tensta konsthall.

Deltagarna har arbetat i två olika grupper, från 7-12 år och 13-18 år. Gruppen med ungdomar har även gjort studiebesök på Beckmans.

Sandra Saeidi och Fo Phan, avgångselever från Beckmans designhögskola, har lett kursen. Deras arbete under kollot har inspirerats av Michael Rakowitz utställning om palatset i Nimrud, som just nu kan ses på Tensta konsthall. Rakowitz använder sig gamla omslagspapper och andra emballage i sitt skapande, och modekollot har återanvänt gamla tyger från Beckmans.

De designade, och delvis sydda klädesplagg, som tillverkats under veckan, kunde beskådas under fredagens välbesökta vernissage. En mönstrad långklänning tyckte Sandra Saeidi särskilt mycket om.
 – Det fina med det här plagget är att nästan alla deltagare  har gjort något på det, sade hon.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Äntligen – Nyhetsbyrån Järva beviljas mediestöd 2020!

Efter två års hårt arbete – som bedrivits ideellt, men professionellt – har Nyhetsbyrån Järva beviljats mediestöd. Det ger oss möjlighet att utveckla vår tidning och bli ännu bättre. Ett stort TACK till alla läsare och medarbetare!

Satsningen på kultur för barnen i Järva läggs ned

– Det är en robot, förklarar en liten kille i klass B3 från Askebyskolan. Han klistrar omsorgsfullt fast fötterna på gubben han klippt och klistrat på ett papper. Projektet Rum för skapande i Järva har gett 6000 barn avgiftsfri undervisning i estetiska ämnen. Men till sommaren läggs verksamheten ned.

Kan odling på Järvafältet inspireras av Göteborg?

 – Det är inte bara själva matproduktionen från odling som gynnar staden, man får även andra samhälleliga effekter, säger Martin Berg på fastighetskontoret i Göteborg.

Fem nya skidlärare på Spånga IP

Jo, det går fortfarande att åka skidor på Spånga IP. Även efter två dagars plusgrader och regn.  – Det kommer finnas snö, men inte de underbara mängder vi har haft, säger Mårten Westberg från Rinkeby Run.