Polisbil i närbild

Två personer greps i förra veckan efter att en saneringsfirma larmat polisen om att de hittat droger i en studentlägenhet i Kista. Polisen hittade utöver drogerna även flera vapen och sprängämnen.

I lägenheten fanns enligt Aftonbladet minst åtta vapen, bland annat ett hagelgevär och en bomb som byggts i en termos. En tidigare ostraffad man i 30-årsåldern har häktats misstänkt på sannolika skäl för grovt narkotikabrott, synnerligen grovt vapenbrott och grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

– Anledningen till misstanken är ett beslag i en lägenhet av vapen i plural, sprängämne och narkotika, sade åklagare Carl Mellberg som leder utredningen till Aftonbladet.

Åklagaren utesluter inte att det kan finnas fler inblandade i brottet utöver de två som gripits. Den häktade mannen nekar till misstankarna.

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

De två skjutna männen i Tensta har avlidit

De två unga män som hittades skottskadade i Tensta på måndagskvällen har avlidit, rapporterar polisen. Anhöriga är underrättade. Ingen misstänkt är ännu gripen.

14 stadsdelar kan bli fem

Vad händer med den lokala demokratin i Järva? Idag finns 14 stadsdelar…

Järvaveckans Ahmed Abdirahman får hederspris

Ahmed Abdirahman har tilldelats 2021 års Hederspris av Raoul Wallenberg Academy. I sitt tacktal vände han sig till förintelseöverlevaren Tobias Rawet, och bjöd in honom till Tensta. – För där finns det människor som också har flytt krig, fördomar, hat och förföljelse. Jag tror de skulle ha stor nytta av ditt engagemang.

Iftar i byn med teater, poesi och kort om Malcolm X

Förenade Unga var värdar första fredagen i ramadan när fastan bröts i Rinkeby Folkets Hus. – Här finns en känsla av gemenskap, när vi träffas bortom sociala medier, sade Rashid Musa, som var inbjuden att föreläsa om Malcolm X.