Där pridebänkarna stod är det numera tomt.
Pridebänkarna utanför moskén i Husby är borta.

De två bänkarna, som målats i regnbågens färger och placerats utanför Husbys moské, står inte längre kvar.
– Vi har pratat med våra medlemmar och sagt att bänkarna ska lämnas i fred. De tillhör Stockholms stad, säger Kemal Abdelwahab, en av de aktiva i moskéns ungdomskommitté.

Sommarjobbare i Rinkeby-Kista har haft som uppgift att måla ett antal parkbänkar i regnbågens alla färger. När bänkarna var färdiga placerades de ut på olika platser i stadsdelen under Prideveckan. Satsningen inför årets Pride var ”omfattande”, enligt stadsdelens ordförande Ole-Jörgen Persson, M. Han trodde inte att någon stadsdel i hela Stockholm hade lagt så mycket energi på Pride som Rinkeby-Kista.

– Först stod en bänk utanför moskén, och sedan två bänkar. Alla satt på dem och det var inget mer med det. Det var helt normalt, säger Kemal Abdelwahab.

Utanför moskéns finns redan tidigare flera parkbänkar att sitta på, men ändå placerades två Pride-bänkar precis där. 

Det känns som om många har förutfattade meningar om hur muslimer är och tänker

– Det kändes som om förvaltningen ville att vi skulle reagera. Men moskéns styrelse var ute med information snabbt. Därför togs frågan upp efter fredagsbönen, då det är mest ungdomar där. Vi spred information internt och uppmanade alla att inte bli upprörda.

 Till en början fick bänkarna stå kvar.
– Ja, när allt kommer omkring är det bara några färgglada bänkar. Men det känns som om många har förutfattade meningar om hur muslimer är och tänker.

Men nu är bänkarna borta.
 – Ja, jag tror att de står i Husbyparken, i närheten av moskén. Jag vet inte vilka som har flyttat dem, men tror inte att det är några av våra medlemmar, säger Kemal Abdelwahab.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Man skjuten i Tensta tidigt i morse

Klockan var 02.33 när polisen fick samtal om att en man i Tensta blivit skjuten utomhus. Det är oklart hur svårt skadad mannen är, men polisen uppger att han var vaken och talbar när han fördes iväg i ambulans till sjukhus.

Ut i svarta natten under Night Event i Rinkeby

I går kväll så samlades barn, ungdomar och vuxna på Rinkeby torg klockan 19.00. De deltog i Svenska bostäders Night Event som organiserades av lokala idrottsföreningar.

Ole-Jörgen Persson blir ny ordförande i Rinkeby-Kista

I ett pressmeddelande från moderaterna framkommer att nuvarande ordföranden i Spånga-Tensta, Ole-Jörgen Persson, tar över efter Benjamin Dousa i Rinkeby-Kista. Annika Rosenberg föreslås bli ny stadsdelsnämndsordförande för Spånga-Tensta. De tillträder den 1 januari 2021.

FörortsEntreprenörerna lyfter framgångsrika förebilder

Barndomsvännerna Tomas Amanuel och Mustafa Zatara arbetar tillsammans med plattformen FörortsEntreprenörerna. – Jag googlade förortsentreprenörer och hittade tio svenska ansikten och de hade varken rötter i eller var från orten. Därför startade jag, säger Mustafa Zatara.