Våren är här nu med blommor, sopade gator och djurungar. Vilka vårtecken har du sett?

Nu blommar tussilago, krokusar och snödroppar i gräsmattor och rabatter runt om i Järva och grus och sand håller på att sopas bort från gatorna. Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning meddelar att hela deras område kommer vara färdigsopat senast den 15 maj.

På Järvas 4H-gårdar kommer vårtecknen i form av ulliga, gulliga bebisar. Fåren i Spånga by har redan fått lamm och i Akalla by väntas killingar vilken dag som helst.

Har du sett vårtecken i Järva? Skriv till oss och berätta!

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Larm om skottlossning i Kista Galleria idag

Polisen fick 13.46 larm om en misstänkt skottlossning i Kista Galleria. I nuläget är det oklart om någon har skadats, skriver polisen på sin hemsida. Gallerian utrymdes och samtliga ingångar spärrades av.

För-orten har utsett sina vinnare

Kista Science Tower var fullsatt när För-orten skulle kora värdiga vinnare i kategorierna För-kvinnor och För-samhället. Från 290 deltagare var nu sex kvar i finalen. 100 000 kronor vardera fick FEMI och Elsa & Sam.

”Hastigheten på Rinkebystråket ska justeras”

Blir det några trafikljus vid övergångsstället på Rinkebystråket, trafikborgarråd Daniel Helldén? – Vi ska titta lite på det där övergångsstället och vi gör en generell översyn av trafiksäkerheten.

Nu blir det vattenpolo hela hösten i Husbybadet!

Järvabadet har nog varit sommarens största succé, men den sista augusti stänger man för hösten. Men den som vill fortsätta spela vattenpolo kan göra det i Husbybadet i höst.