Rapparen Yasin Mahamoud döms till tio månaders fängelse för förberedelse till människorov av en ung artist.
 – Vi kommer överklaga domen, säger Frida Wallin, Yasins försvarsadvokat till SVT.

Eftersom Yasin återfallit i brott har tingsrätten bestämt att han även ska avtjäna en sedan tidigare kvarvarande del av ett fängelsestraff. Det sammanlagda straffet i fängelse blir därmed drygt ett och ett halvt år. Men eftersom han suttit häktad sedan nyårsafton, så kommer han tillbringa de kommande tio månaderna i fängelse.

Frida Wallin, Yasin Mahamouds advokat, säger till SVT att de tänker överklaga domen.
– Det i sig är ett rimligt straff samtidigt har min klient förnekat brott och vi kommer överklaga den här domen till hovrätten. Jag är ganska övertygad om att hovrätten kommer göra en annan bedömning, säger Frida Wallin.

Rapparen Haval Khalil får två år och sex månader för medhjälp till kidnappning och rån mot samma artist.

Chihab Lamouri, 33, som är utpekad som ledaren för Vårbynätverket, döms till 17 år och 10 månaders fängelse.

Före detta landslagsspelaren i fotboll, Ilija Jurkovic, 24, döms till 11 års fängelse för bland annat medhjälp till försök till mord, grovt vapenbrott och människorov.

Sammanlagt dömdes 26 personer i detta brottsmål. Domen är på 454 sidor.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Bilden är ett av Yasins skivomslag.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Amal Said representerar blåa linjen som modell

Amal Said fick en förfrågan om att vara med på en fotografering för företaget RepLaces.  – Jag tyckte att det lät spännande och kändes självklart att vara med när jag fick höra om konceptet. Idén bygger på att man ska bygga broar i samhället genom att stolt representera sig själv oavsett var man kommer ifrån. Så kan man skapa en större samhörighet, säger Amal Said, en av grundarna av nätverket Womenisa. 

Transportarbetare förbundet svarar Sara

Transportarbetareförbundet anser inte att Sara diskriminerades när Rapid säkerhet AB nekade henne att bära slöja på jobbet. – Tyvärr så kan vi inte styra över arbetsgivarens rätt att ensidigt införa egna policys, säger skyddsombudet Olivera Pobra.

I morgon firar muslimer eid al-adha över hela världen

I morgon fredag firar muslimer eid al-adha över hela världen och även i Järva. – I år firar vi eid i Husby Gård eftersom det blir lättare hålla avstånd utomhus, säger Omar Sayed, kassör i moskén i Husby.

Tenstaflickorna FC var på demonstrationen igår

Tenstaflickorna FC var med på demonstrationen för Black Lives Matter i Stockholms city igår.  – Vi var där eftersom vi tjejer inte bara står för fotboll. Vi är även för rättvisa och jämlikhet, något som borde vara respekterat och självklart, säger Amina Laskar.