Rapparen Yasin Mahamoud döms till tio månaders fängelse för förberedelse till människorov av en ung artist.
 – Vi kommer överklaga domen, säger Frida Wallin, Yasins försvarsadvokat till SVT.

Eftersom Yasin återfallit i brott har tingsrätten bestämt att han även ska avtjäna en sedan tidigare kvarvarande del av ett fängelsestraff. Det sammanlagda straffet i fängelse blir därmed drygt ett och ett halvt år. Men eftersom han suttit häktad sedan nyårsafton, så kommer han tillbringa de kommande tio månaderna i fängelse.

Frida Wallin, Yasin Mahamouds advokat, säger till SVT att de tänker överklaga domen.
– Det i sig är ett rimligt straff samtidigt har min klient förnekat brott och vi kommer överklaga den här domen till hovrätten. Jag är ganska övertygad om att hovrätten kommer göra en annan bedömning, säger Frida Wallin.

Rapparen Haval Khalil får två år och sex månader för medhjälp till kidnappning och rån mot samma artist.

Chihab Lamouri, 33, som är utpekad som ledaren för Vårbynätverket, döms till 17 år och 10 månaders fängelse.

Före detta landslagsspelaren i fotboll, Ilija Jurkovic, 24, döms till 11 års fängelse för bland annat medhjälp till försök till mord, grovt vapenbrott och människorov.

Sammanlagt dömdes 26 personer i detta brottsmål. Domen är på 454 sidor.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Bilden är ett av Yasins skivomslag.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Misstänkt grov våldtäkt i Rinkeby

Strax före midnatt, natten till tisdag, fick polisen larm om att en grov våldtäkt ska ha inträffat på en parkering i centrala Rinkeby.

Ayan är nöjd med firandet 8 mars

Vad Ayan Mohamed vet var det tio grupper som sprang för att fira Internationella kvinnodagen. Fyra grupper sprang i Tensta, två i Hjulsta, två i Husby och en nere på gräset längsmed Tensta och Hjulsta. Det kan vara fler, men det är de Ayan känner till.

Festligt och folkligt när Tensta Centrum firade 50 år

Tenstas egen son, Adam Tensta, var den som avslutade Tensta Centrums 50-årsfirande. Under fyra dagar har centrum fyllts med konst och musik, foton och film, folkdans, artister, tusen tårtbitar, modevisning, aktiviteter för barn, en löpartävling och ett populärt lotteri.

Delta i Rinkebys största konstutställning någonsin!

Har du gjort någon teckning eller målning som du vill visa upp? Då kan du lämna den i lådan i entrén till Rinkeby Folkets Hus. I höst blir det en mycket stor konstvisning där vi blandar verk av kända och helt okända konstnärer. Lämna din konst till Rinkebys, kanske Sveriges, största konstutställning någonsin.