NYHETSBYRÅN JÄRVA

Nyhetsbyrån Järva är en partipolitiskt obunden, men på alla sätt politisk, webbtidning. Vi tror att den lokala bevakningen är nödvändig i ett demokratiskt samhälle och vi vet att det finns en verklighet värd att skriva om.

Vi kallar oss nyhetsbyrå, men vi säljer inga nyheter. Däremot förmedlar vi artiklar om och från Järva som kan ge uppslag till andra medier. Om citat används från våra texter ska det tydligt framgå varifrån det är hämtat. I enlighet med upphovsrättslagen får det bara röra sig om begränsade utdrag och citat får inte användas på så sätt att meningen med texten förvrängs.

Nyhetsbyrån Järva drivs ideellt. Ambitionen är att utveckla ett samarbete med Järvaborna och utbilda kvartersreportrar.

Kerstin Gustafsson Figueroa är journalist med inriktning på samhälle och kultur. Hon har arbetat som skrivande journalist, som redaktör, radio- och tv-producent och har även skrivit flera böcker. Vid sidan om arbetet som chefredaktör och ansvarig utgivare för Nyhetsbyrån Järva arbetar hon som frilansjournalist.

Yasemin Öztenar är utbildad journalist och jobbar även som fotograf och grafisk formgivare. Hon har arbetat både som skrivande journalist och som TV-reporter.

 

I redaktionen ingår även Eleni Terzitane och Anna Nygård.

Eleni Terzitane är medievetare och journalist från Järva. Hon har tidigare arbetat som redaktör på Tidskriften Bang och brinner för jämlikhet med orten i fokus.

 

Anna Nygård bor i Järva och jobbar som kommunikatör på Kista folkhögskola. Hon har gått en grundkurs i medborgarjournalistik på Tollare folkhögskola men är till största delen självlärd.

 

Nyhetsbyrån Järva ägs av Nyhetsbyrån Järva AB. 
@ Webbdesign 2018 Schelena och Datfish
Print Friendly, PDF & Email