Inga Harnesk
Inga Harnesk

Nu har alltså Nyhetsbyrån Järva fått ett eget kontor i Rinkeby Folkets Hus! Det var jättetrevligt att träffa Nyhetsbyråns reportrar samt de mer eller mindre kända kultur-  och samhällsintresserade personer som dök upp i lokalen för att fira detta.

Det blev många spännande samtal med gamla och nya bekanta. Alla var så glada och vänliga – många mycket yngre än jag, jag vill ju ha just möten  över alla  generationsgränser. Kakberget var inte så dåligt det heller, god konst.

Det blev pratstunder med många unga kvinnor som varit elever i Nyhetsbyrån Järvas skrivarkurs. De hade numera fullt upp på olika sätt; studerade till läkare, jobbade med integration, var somalisk tolk, var ingenjör och så vidare. De unga männen jag pratade med hade redan fast mark via sina arbeten eller speciella uppgifter i samhället.

I Nyhetsbyrån Järva får man läsa om olika gruppers initiativ i samarbete, om fest och om allvar i Järvaområdet

I Nyhetsbyrån Järva får man läsa om olika gruppers initiativ i samarbete, om fest och om allvar i Järvaområdet. Jag läser bland annat om glada tillställningar utomhus för barn och vuxna i Rinkeby och andra av våra orter, eller om kamp mot marknadshyror i Husby.

För egen del skall jag med mina kamrater i det nystartade Husbyrådet försöka ta reda på vad de tysta i samhället kan ha för drömmar eller behov som boende i Husby. Det är viktigt.

Nu önskar jag Nyhetsbyrån Järvas redaktion en riktigt god fortsättning!

Inga Harnesk
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Begreppet ”klan” pushas inför nästa val

Människors val utgår från hur man upplever verkligheten. Därför är det helt avgörande att etablerade medier är noggranna i hur de beskriver vad som sker och varför.  Aftonbladet publicerade häromdagen två artiklar med följande rubriker: ”Klanerna flyttar fram sina positioner” och ”Kriminella klaner förklarade i tre steg”.

Husby är mitt eget Legoland

Min femåring var intensivt sysselsatt med att bygga ett samhälle med legobitar. Det arbetet fick ligga kvar på  golvet i flera dagar och det blev  till slut en bondgård av det hela.

Ensamboende i adventstider

Man skall visst börja säga julkalender i stället för adventskalender. Hur som helst så har jag tagit fram lite av julpyntet, så sedan igår kväll hänger den lilla adventskransen av granbarr och kottar på min ytterdörr.

Vi behöver modiga politiker och sociala insatser

Jag tittade på en intervju i Nyhetsmorgon med inrikesminister Mikael Damberg om det eskalerande dödliga skjutvapenvåldet i Sverige. Intervjun inleds med dyster statistik och tabeller på stigande dödssiffror och Damberg ombeds ge sin analys på problemet.