Inga Harnesk
Inga Harnesk

Nu har alltså Nyhetsbyrån Järva fått ett eget kontor i Rinkeby Folkets Hus! Det var jättetrevligt att träffa Nyhetsbyråns reportrar samt de mer eller mindre kända kultur-  och samhällsintresserade personer som dök upp i lokalen för att fira detta.

Det blev många spännande samtal med gamla och nya bekanta. Alla var så glada och vänliga – många mycket yngre än jag, jag vill ju ha just möten  över alla  generationsgränser. Kakberget var inte så dåligt det heller, god konst.

Det blev pratstunder med många unga kvinnor som varit elever i Nyhetsbyrån Järvas skrivarkurs. De hade numera fullt upp på olika sätt; studerade till läkare, jobbade med integration, var somalisk tolk, var ingenjör och så vidare. De unga männen jag pratade med hade redan fast mark via sina arbeten eller speciella uppgifter i samhället.

I Nyhetsbyrån Järva får man läsa om olika gruppers initiativ i samarbete, om fest och om allvar i Järvaområdet

I Nyhetsbyrån Järva får man läsa om olika gruppers initiativ i samarbete, om fest och om allvar i Järvaområdet. Jag läser bland annat om glada tillställningar utomhus för barn och vuxna i Rinkeby och andra av våra orter, eller om kamp mot marknadshyror i Husby.

För egen del skall jag med mina kamrater i det nystartade Husbyrådet försöka ta reda på vad de tysta i samhället kan ha för drömmar eller behov som boende i Husby. Det är viktigt.

Nu önskar jag Nyhetsbyrån Järvas redaktion en riktigt god fortsättning!

Inga Harnesk
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Brenton Tarrant är en produkt av vår samtid”

Det var med en stor sorg och förtvivlan jag vaknade till nyheten om terrorattentatet i staden Christchurch i Nya Zeeland.

Samlingsplatser måste vi vara rädda om

När det talas om förorten framställs den som det betonggrå miljonsamhället. Är det bland andra Husby utanför Stockholm man talar om hela tiden, och som inte har någon framtid? Eller är det den färgglada förorten vid Järvafältet som byggdes på 1970-talet?

Vi lever i ett föränderligt samhälle

Tiderna förändras – och vi med dem – mer eller mindre vill jag påstå. Jag har för min del en förmåga att hålla mig kvar i umgänget med folk som inte verkar ha bråttom med att förändras – efter tidens krav. Hur länge till kan man göra det?

Nu grönskar det – i vårens glada tid

Det är den tiden igen! Våren som jag sett fram emot – varje år lika mycket. Genom fönsterrutan lockar lövträden med sina översvallande lövklädda grenar – lockar mig som sitter i TV-stolen att gå ut. Absolut! Det har regnat hela dagen och gör det fortfarande, men vad gör det.