Inga Harnesk
Inga Harnesk

Den här isoleringen som vi tvingas till mår vi verkligen inte bra av. Vi märker att det påverkar humör och ork. Men vi märker också hur mycket bättre vi mår när vi får röra oss utomhus – kanske tillsammans med en god vän och granne. Att vi var så beroende av vår rörelsefrihet och våra vardagskontakter anade vi inte!

Just  nu kommer dessutom solsken och värme, så det kan bli fler tillfällen. Det är då verkligen fint att bo nära Järvafältet. Här har vi våra gårdar med sina fik och värmestugor som vi normalt brukar gå in i efter våra promenader eller för möten, fester, föredrag och underhållning: Eggeby Gård, Husby Gård och konsthall, Hembygdsgården i Akalla med flera. Hästa Gård skall upprustas igen. Där kommer många planer för verksamhet på Järvafältet att beslutas. Sedan hoppas jag att Granby Gård också skall renoveras och komma till nytta för boende, verksamheter och öppen gemenskap. 

Här finns fortfarande människor som kan berätta om gamla tider

Här finns fortfarande människor som kan berätta om gamla tider och minnen, byggnader och seder som de vårdar på olika sätt. De delar gärna med sig av dessa kunskaper och jag hoppas att fler boende tar vara på det och söker upp dessa öppna hus och tillfällen.

Dagens sätt att leva styrs allt mer av det digitala samhället och jag tror att vi blir allt mer intresserade av att umgås fysiskt även av det skälet. Några eldsjälar här och där i landet – även på Järva som vi vet – har startat friluftsaktiviteter för både unga och vuxna. Det är jätteviktigt att vi möts över alla slags åldersgränser. Jag saknar att prata med tonåringarna till exempel. Det blir så givande samtal – de ställer så roliga och vetgiriga frågor och kan i sin tur ge mig en inblick i deras värld. Ser alltså fram mot fler öppna mötesplatser i närheten. Det skulle inte förvåna mig om det skulle komma ännu fler dit – när vi får trängas igen.

Inga Harnesk
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Människor i orten diskrimineras när staden planeras

Igår tog jag min kvällsrunda, en rask promenad hemifrån till Järvafältet. Jag…

Ensamboende i adventstider

Man skall visst börja säga julkalender i stället för adventskalender. Hur som helst så har jag tagit fram lite av julpyntet, så sedan igår kväll hänger den lilla adventskransen av granbarr och kottar på min ytterdörr.

Varför har inte järvaborna tillgång till gratis kvalitetsfilm?

När man avverkat ännu en teveserie, med bra skådisar och lovande story, för att sex timmar senare inse att man fortfarande inte fattar vad det hela gick ut på. Dramat fick aldrig någon lösning. Kroknade SVT:s inköpare och slutade titta efter tre av sex avsnitt? Det är då man längtar efter kvalitet.

Rättssäkerheten måste gälla även för Yasin

Rapparen Yasin har i dagarna häktats på sannolika skäl misstänkt för stämpling till människorov. Förra året häktades samma artist för ett annat brott i tre månader, men släpptes efter att utredningen lades ned. Föga förvånande har reaktionerna på sociala medier från tongivande debattörer varit starka.