En ensam potatis på en diskbänk.

Ett och annat har man lärt sig under pandemin. Som att tjacka käk på nätet och få hem rubbet en gång i veckan i stället för att släpa sig fördärvad med tunga kassar var och varannan dag.

Fast ibland går man på en mina. Vissa grejer kan vara slut – och då får man kompletteringshandla i affärn.

Eller som idag när vi fick en påse med en (1) potatis. Vi hade glömt att pricka för vikt i stället för antal när vi kryssade för i beställningslistan!

Men i Husby fixar det sig ofta

Men i Husby fixar det sig ofta. Vi slog en signal till en träningskompis från Husbybadet och sporde om hon vore sugen på en kopp fika med tilltugg på Husby gård.

– Nä, hon skulle träna, hade inte tid.

Men så berättar vi om vår ensamma rotfrukt som en lustig anekdot. Och si! Hon hade just köpt en massa plugg. Men så hade hennes dotter hört av sig och bjudit henne vara med och ta upp färskpärer på dotterns kolonilott i Akalla. Och nu hade kamraten drabbats av potatisöverskott!

– Jag kan ju komma över med ett kilo köpeplugg till er efter träningen i eftermiddag, sa hon. 

Ja, så blev det en balja java och lite bullar ändå. Och middan var räddad!

Så kan det också vara att bo i Husby.

Mats Leander

   

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

En vanlig dag i mitt liv just nu

Sömnsvårigheter och noll rutiner, så ser mina dagar ut just nu. Sena nätter och tidiga mornar med distansundervisning.

Bristfälligt, Martin Marmgren!

Kommentar till Martin Marmgrens text i Aftonbladet. Efter att ha verkat under hela mitt yrkesverksamma liv i ytterstadens förorter kan jag enkelt konstatera att Martins resonemang är mycket bristfälligt och otillräckligt.

Anställda på Ungdomens Hus polisanmäler Benjamin Dousa

Flera av de anställda på Ungdomens Hus i Rinkeby har polisanmält stadsdelsnämnden ordförande i Rinkeby-Kista. Deras synpunkter på Benjamin Dousa, den översyn som gjorts och hur Rinkeby-Kista hanterar den här frågan publiceras här anonymt.

Feministiskt initiativ föreslår ett sommarlovslöfte

Sommarlovet närmar sig. Men mycket ser annorlunda ut. Även i år väntar en sommar av restriktioner och begränsade möjligheter att resa. Många föräldrar måste jobba efter ett tufft år till följd av pandemin. Ett sommarlovslöfte skulle garantera att alla barn i staden får ett meningsfullt lov – oavsett ekonomiska förutsättningar.