Abdulhakim Hussein vann 10000-metersloppet på Spånga IP.
Abdulhakim Hussein vann 10000-metersloppet på Spånga IP.

I hettan dominerade Abdulhakim Hussein Spånga IP hela veckan. Han vann både 800 m, 1500 m, 5000 m och 10 000 m.

Men målet att nå 4000 poäng sammanlagt på sju grenar var det ingen av löparna som lyckades med. Det hade nog gått om vädret hade medverkat. Abdulhakim fick ändå ihop 3600 poäng.

Brödrakampen avgjordes under sista dagens lopp

Brödrakampen mellan ”the Bengal Brothers” avgjordes också under sista dagens lopp. Storebror Mansib klarade hettan bäst i det avslutande milloppet. Mellanbror Rafid hängde på men fick betala dyrt för det. Lillebror Nubaid kom inte till start, men hade ändå inte fått springa 10 km i 26 graders hetta.

Av de 18 löpare som startade kom bara sex i mål. Några stapplade de sista kilometerna. Det berodde delvis på de sex lopp de sprungit onsdag, torsdag, fredag och lördag före söndagens avslutning. 

Tröttast var nog Matthew, som var en av de snabbaste på 100 m, 200 m och 400 m men kom sist i mål på både 5000 m och 10 000 m. Med två varv kvar till mål fick han frågan om hur han mådde. ”Great!” svarade han, med ett stort leende.

Mårten Westberg, Rinkeby Run
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Akropol besegrade Team 4Q och blev trea i Basketettan

Vad som till en början såg ut att bli en enkel match slutade med en enpoängsvinst efter en otroligt spännande förlängning. Akropol besegrade Team 4Q och blev trea i basketens division 1. Dragan Damjanovic gjorde hela 44 poäng.

Efterlängtad seriepremiär blev en stor publikfest

Division 4 Norra hade seriepremiär på tisdagskvällen och det började med derbymatch mellan Kista SC och Husby FF. En match som lockade flera hundra i publiken.

Jesus mamma möter Mohamed i Tensta Runt

Monica Kingstedt från Huddinge är mamma i Sveriges snabbaste löparfamilj.  Hon är en av kandidaterna till att vinna pokalen i 5 km-loppet i Tensta Runt imorgon.

Healthy Women startar kurs i självförsvar

Självförsvarskursen i Akalla by har dragit igång två kvällar i veckan.   – Vi har 30 deltagare och är utomhus i Akalla by för att kunna göra det mer smittsäkert och har anpassat kursen med att undvika allt för nära grepp på grund av Corona, säger Susan Dahlbeck från Healthy Women.