Abdulhakim Hussein vann 10000-metersloppet på Spånga IP.
Abdulhakim Hussein vann 10000-metersloppet på Spånga IP.

I hettan dominerade Abdulhakim Hussein Spånga IP hela veckan. Han vann både 800 m, 1500 m, 5000 m och 10 000 m.

Men målet att nå 4000 poäng sammanlagt på sju grenar var det ingen av löparna som lyckades med. Det hade nog gått om vädret hade medverkat. Abdulhakim fick ändå ihop 3600 poäng.

Brödrakampen avgjordes under sista dagens lopp

Brödrakampen mellan ”the Bengal Brothers” avgjordes också under sista dagens lopp. Storebror Mansib klarade hettan bäst i det avslutande milloppet. Mellanbror Rafid hängde på men fick betala dyrt för det. Lillebror Nubaid kom inte till start, men hade ändå inte fått springa 10 km i 26 graders hetta.

Av de 18 löpare som startade kom bara sex i mål. Några stapplade de sista kilometerna. Det berodde delvis på de sex lopp de sprungit onsdag, torsdag, fredag och lördag före söndagens avslutning. 

Tröttast var nog Matthew, som var en av de snabbaste på 100 m, 200 m och 400 m men kom sist i mål på både 5000 m och 10 000 m. Med två varv kvar till mål fick han frågan om hur han mådde. ”Great!” svarade han, med ett stort leende.

Mårten Westberg, Rinkeby Run
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Bara sex är inte nog för Akropol

Ett Akropol med bara sex spelare mötte ett fullt lag från Luleå.  Luleå, förresten. De hade ett massivt publikstöd. Luleå bestod av spelare från basket-gymnasiet i Luleå. De flesta är från Stockholm. De är 16-19 år men spelar tillsammans 6 dagar i veckan. Fem dagar på gymnasiet plus matcher varje helg.

Final i Copa El Clasico på Knutby BP ikväll

Under veckan har det varit fotboll och folkfest varje kväll på Knutby bollplan i Rinkeby. Ikväll är det final i Copa El Clasico – Som United möter Stockholm Stars klockan 19.15.

21 nya skidtränare på Spånga IP

I tisdags gick 21 lärare, fritidspedagoger och andra nyckelpersoner Rinkeby Runs tränarkurs tillsammans med Stockholms Hockeyförbund och Svenska Skidförbundet. De nya tränarna har nu tillgång till alla skidorna och skridskorna på Spånga IP. Det betyder att de på kort varsel kan gå dit och hålla skidåkning med elever på den egna skolan.

Avbytarbänken: Återkomsten

Avbytarbänkens första avsnitt 2020 handlar om Spanska supercupen i Saudiarabien; om älskade Valverde och hatade Valverde; om det faktum att Zlatan är tillbaka och målskytt, och om Agueros dubbla rekord.