Fritt fram för sommarkollo i Stockholm trots corona, det beskedet kom från politikerna i Stockholms stadshus nu i veckan. Kolloverksamheten berörs alltså inte av förbudet mot allmänna sammankomster med över 50 personer. Dessutom blir det gratis för familjer med låg inkomst.

– Vi är glada att kunna meddela att barn som har fått en plats på kollo kommer kunna åka. Vi hoppas att beskedet kan bidra med någon form av normalitet till alla de barn och ungdomar som har haft en annorlunda vår och kommer ha en sommar som inte är som vanligt, säger Karin Ernlund (C), som är idrottsborgarråd i Stockholms stad.

Familjer med en inkomst under 20 000 kronor i månaden får gratis kollo

Nytt för i år är att barn som bor i hushåll där inkomsten är lägre än 20 000 kronor i månaden får gratis kollo. För familjer med en inkomst mellan 20 001 och 30 000 kronor per månad har deltagare avgiften för sommarkollo reducerats.

– I och med den nya avgiftsmodellen hoppas vi att fler kan åka på sommarkollo och att de nya erfarenheter som en kollosommar innebär är något som vi vill ska nå fler, säger Karin Ernlund (C), idrottsborgarråd i Stockholms stad.

Inte så bra att de har gjort det gratis under en pandemi

Rinkebybon Luciano har två barn som är 8 och 11 år, men de ska inte åka på kollo i sommar.
– Det skulle kännas konstigt att skicka dem i år med corona. Jag vet inte om det är så bra att de har gjort det gratis under en pandemi.

Enligt Stockholms stad ska antalet personer som vistas på gemensamma ytor minimeras och kolloverksamheten berörs därmed inte av förbudet mot allmänna sammankomster på över 50 personer. Kolloarrangörerna kommer att instrueras så att de kan vidta åtgärder för att minimera risken för smittspridning. 

Anna Nygård

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nyhetsbyrån Järva – todobbaadkii ina dhaafay

Vecka 35. Efter ett uppehåll under juli och semestermånaden, så fortsätter nu Fatuma Abdullahi Mohamed med sina uppskattade nyhetssammanfattningar på somaliska. Hon rapporterar om pandemins utveckling och om vad Nyhetsbyrån Järva har rapporterat om under veckan som gått.

”Ska de stänga? Oj, det har jag inte hört. Himla tråkigt”

Många av dem som besökte Erikshjälpen i Spånga blev ledsna när de fick veta att Erikshjälpen ska stänga i slutet av september.  – Ska de stänga? Oj, det har jag inte hört. Det är himla tråkigt, säger Sture Mittermaier.

Stora problem för SL:resenärer i samband med underhållsarbete i Rinkeby

Frustrationen mot SL fortsätter att växa bland Rinkebyborna. Ena rulltrappan och den stora hissen är tillfälligt avstängda, och under helgen var det även nödstopp på en av de fungerade rulltrapporna och två av tre hissar har inte fungerat. 

Hon är orolig för framtiden med Förbifarten

I Järva påverkas många av bygget av Förbifart Stockholm med sprängningar och vägarbeten. Anita Karp i Akalla är mest orolig för vad som kommer hända med området när motorvägen är klar.  – Jag har tänkt länge att jag kommer bli tvungen att flytta. Men samtidigt vet jag inte vart jag skulle ta vägen.