På Husby Konsthall visas en utställning med verk av Iryna Hauska. Besökarna får samtidigt lära sig konsten att skapa konst i ett annorlunda material – nämligen strumpbyxor.

Husby Gård hade i förväg bett besökare att ta med eller skänka sådana som man inte längre tänkte använda. Det blev en välkommen rensning i en byrålåda och jag stegade iväg till Konsthallen.

Mittt på golvet hade man ställt ihop ett antal bord och stolar. På bordet låg det träramar, en mängd nylonstrumpor i olika färger samt saxar. Jag satte mig bredvid Iryna och några andra kvinnor. ”Piglet”, föreståndaren, visade hur man klipper en enda lång remsa (plus en kortare) av ett par strumpbyxor. Bara en man var där, men det var konstnärens son. Så karlar kan de också.

Iryna knöt först små knoppar som övriga sen kunde utveckla till större blomsterkronor. Runt väggarna hänger en del av I ryna Hauskas egna konstverk utförda av ullmaterial inom träramar. Så fantastiskt färgstarka och vackra!

Hoppas fler hinner ta del av utställningen, som bara är öppen veckan ut, till den 16 februari.

Inga Harnesk
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Dine Malmsten ställer ut i Galleri Husby Gård

Dine Malmsten ställer för andra gången ut sina tavlor som skildrar förorten och i synnerhet Rinkeby. Den här gången är det i Galleri Husby Gård, och i helgen hade hon vernissage. – De från trakten känner igen folk och ställena på tavlorna, men för andra som kommer utifrån Järva är det nya intryck, säger Dine Malmsten.

Gå bara, del 3: ”Grattis, din son har kommit till paradiset”

Det här är del 3 i Nyhetsbyrån Järvas sommarföljetong Gå bara. I tredje avsnittet kommer al-Shabaab in i bilden och får snabbt inflytande över Abdis liv med vännerna och familjen i Mogadishu.

Poesipiloter och bokdansande skola får Läsplogen 2021

På världsbokdagen den 23 april delas läsfrämjarpriset Läsplogen ut för första gången. Priset delas lika mellan Elinsborgsskolans biblioteksråd och poesipiloterna Saber Ibrahim, Khalid Ali Dahir, Rayan Imam och Ali Mohamed i årskurs 8 på Enbacksskolan.

Riktig cirkus på Axbyplan i helgen

När Anna Aro var barn och lekte hemma på gården i Rinkeby fantiserade hon om att kasta ut ett lakan genom fönstret och klättra. Nu gör hon verklighet av drömmen i cirkusföreställningen Gården.