jordglob, Clay Banks, Unsplash
jordglob, Clay Banks, Unsplash

Nyhetsbyrån Järva är en utpräglad lokaltidning, men i fortsättningen kommer vi även att publicera internationellt material; artiklar och reportage från Blankspot.

Det händer med jämna mellanrum att vi får tips om sådant som pågår i Hässelby eller Hägersten. ”Kan ni inte skriva om det?” Vi avböjer artigt, men bestämt. Nyhetsbyrån Järva skriver om det som händer i Järva, vi bevakar längs blåa linjen – från Rinkeby, Tensta och Hjulsta, och Akalla, Husby och Kista. Det händer att vi skriver om något, eller någon, utanför vårt bevakningsområde, men då finns en klar koppling till Järva.

Världen finns i Järva

Men nu kommer vi börja publicera artiklar och reportage från världens alla hörn, eftersom vi är övertygade om att våra läsare är intresserade av internationella frågor. Världen finns i Järva.

Blank Spot Project är en ambitiös och seriös plattform främst för utrikesjournalistik, som finansieras av frivilliga medel. Den första texten vi publicerar är skriven av Martin Schibbye, chefredaktör för, och en av grundarna till, Blankspot.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Bild: Clay Banks/Unsplash
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Vem ska rädda Brasilien från demokratisk kollaps?

Elin Sundin följer den politiska utvecklingen i landet på nära håll och ger här sin syn på krisens orsaker och lösning. I kategorin ”röster” ger inbjudna skribenter perspektiv på frågor som rör Blankspots bevakningsområden.

(Del 1) Krönika: Därför avskaffade Sverige slaveriet

Den 9 oktober 1847 avskaffade Sverige slaveriet. Blankspots Martin Schibbye skriver här en krönika om en vit fläck i vår historia.

(Del 2) Sveriges omstridda strategi – i avskaffandet av slavhandeln

Sverige var ett av de sista länderna i Europa som avskaffade slaveriet, 14 år efter Storbritannien och de andra kolonialmakterna. Inför avskaffandet debatterades Sveriges roll i Riksdagens olika kamrar. En debatt, som säger mycket också om den tid vi kallar vår, skriver Martin Schibbye.

”Folket i Chile är inte i krig”

Folket är enat. Den internationella solidariteten har visat sig stark genom de hundratals protester som har hållits för Chile världen över. Vi står alla enade under ett krav: Vi kräver att den chilenska regeringen drar tillbaka de militära styrkor som tillsatts på gator och torg med omedelbar verkan.