jordglob, Clay Banks, Unsplash
jordglob, Clay Banks, Unsplash

Nyhetsbyrån Järva är en utpräglad lokaltidning, men i fortsättningen kommer vi även att publicera internationellt material; artiklar och reportage från Blankspot.

Det händer med jämna mellanrum att vi får tips om sådant som pågår i Hässelby eller Hägersten. ”Kan ni inte skriva om det?” Vi avböjer artigt, men bestämt. Nyhetsbyrån Järva skriver om det som händer i Järva, vi bevakar längs blåa linjen – från Rinkeby, Tensta och Hjulsta, och Akalla, Husby och Kista. Det händer att vi skriver om något, eller någon, utanför vårt bevakningsområde, men då finns en klar koppling till Järva.

Världen finns i Järva

Men nu kommer vi börja publicera artiklar och reportage från världens alla hörn, eftersom vi är övertygade om att våra läsare är intresserade av internationella frågor. Världen finns i Järva.

Blank Spot Project är en ambitiös och seriös plattform främst för utrikesjournalistik, som finansieras av frivilliga medel. Den första texten vi publicerar är skriven av Martin Schibbye, chefredaktör för, och en av grundarna till, Blankspot.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Bild: Clay Banks/Unsplash
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Förra fredagen i Santiago de Chile

Sista dagen i Chile är en fredag och vi är i Santiago. Det är den dagen i veckan som folk samlas för att demonstrera vid Plaza Baquedano, mer känt som Plaza Italia och som idag kallas Plaza de la Dignidad, värdighetens torg. Ett centrum för de protester mot makten som inleddes i oktober förra året.

En nyårshälsning från andra sidan jordklotet

Det är Bernardo O’Higgins, han som sägs ha befriat Chile från spanjorerna, som står staty i Chillan och det är jag som sitter på sockeln. Statyn står på torget, som heter Plaza de armas, men nu har döpts om till frihetens torg, Plaza de la libertad. Nu går 2019 mot sitt slut och snart börjar ett nytt år.

Ett viktigt steg mot demokratiska och fria val i Somalia

Somalias president Mohamed Abdullahi Moahmed (Farmajo) har undertecknat en federal vallag som banar iväg för ett flerpartisystem och en möjlighet att landet håller sitt första fria val på 50 år.

Schibbye: ”Fredspriset är välförtjänt men lång väg kvar”

Etiopiens president Abiy Ahmed får Nobels fredspris för sitt initiativ att sluta fred med grannlandet Eritrea, samt verka för fred i regionen.