I sista matchen för säsongen, en säsong som präglats av covid-19, kunde Som United FF säkra en plats i Division 4. De besegrade Erikslunds KF med 4-1 på hemmaplan.

Första kvarten av matchen var spelet intensivt med många målchanser åt båda hållen. Längsta strået drar Erikslund, som under första halvlek gör 1-0. Ett skott avlossades utanför boxen, styrs över målvakten och in i mål.

– Även om vi låg under i halvlek, så hade jag känslan att vi skulle vända matchen. Och tillsammans gjorde vi det, sade assisterande tränaren Hatun Dahir.

I andra halvlek kom Som United ut hungrigare än någonsin. ”Om vi inte höjer oss kan det bli spel i Division 5 nästa år”, hade Zaki Prince, andre assisterande tränare, sagt till laget under pausvilan.

Inledningsvis är det dock Erikslund som skapar två vassa målchanser, men sedan vänder det. Efter dryga timmen slår Ahmed Baryare till med ett kanonskott och det är kvitterat. Nu förändras matchen totalt och tio minuter senare slår han till igen, 2-1.

Nu tvingas Erikslund lyfta upp laget, vilket ger Som United möjligheter att kontra. Ahmed Baryare gör 3-1 och Yonis Egag 4-1 med fem minuters mellanrum. Därmed är kontraktet i Division 4 säkrat. Som Unied FF slutade på femte plats.

– Jag brukar säga, att jag litar på mina spelare och idag gjorde de en av de bästa matcherna i serien, sade lagets tränare Mohamed Abdulkhadir Sheikhdon efteråt.

Mahamed Ali Ahmed, lagledare i Som United FF
Bilder: Mohamed Dahir

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Studieförbund i Järva måste betala tillbaka miljoner

Hälften av de studieförbund som bedriver verksamhet i Järva måste betala tillbaka statsbidrag de fått för 2019. Totalt är det drygt 5,3 miljoner kronor som ska återbetalas från Medborgarskolan, Studiefrämjandet, NBV och Ibn Rushd.

Full fart i Rinkeby centrum under Hälsomässan

Årets hälsomässa i Rinkeby har samlat massor föreningar och talare som berättade om olika frågor relaterade till hälsa. – I år fokuserar vi på vad som vi kan göra för att må bra, sade Isabel Enberg, från FastPartner som arrangerar mässan.

”Jag förstår resenärernas frustration”

Kollektivtrafik och miljöregionråd, Tomas Eriksson (MP) hörde av sig till Nyhetsbyrån Järva efter förra veckans artikel om rulltrappan i Rinkeby tunnelbana.- Jag vill bara uttrycka, att jag förstår resenärernas frustration.

Stadsdelsnämnden i Rinkeby-Kista har möte ikväll

Ikväll har Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd möte i Folkets Husby. Viktiga frågor som ska behandlas rör föreningsbidragen, om Sociala insatsgruppen ska utökas och om det blir någon upprustning av Akalla torg och busstation.