I sista matchen för säsongen, en säsong som präglats av covid-19, kunde Som United FF säkra en plats i Division 4. De besegrade Erikslunds KF med 4-1 på hemmaplan.

Första kvarten av matchen var spelet intensivt med många målchanser åt båda hållen. Längsta strået drar Erikslund, som under första halvlek gör 1-0. Ett skott avlossades utanför boxen, styrs över målvakten och in i mål.

– Även om vi låg under i halvlek, så hade jag känslan att vi skulle vända matchen. Och tillsammans gjorde vi det, sade assisterande tränaren Hatun Dahir.

I andra halvlek kom Som United ut hungrigare än någonsin. ”Om vi inte höjer oss kan det bli spel i Division 5 nästa år”, hade Zaki Prince, andre assisterande tränare, sagt till laget under pausvilan.

Inledningsvis är det dock Erikslund som skapar två vassa målchanser, men sedan vänder det. Efter dryga timmen slår Ahmed Baryare till med ett kanonskott och det är kvitterat. Nu förändras matchen totalt och tio minuter senare slår han till igen, 2-1.

Nu tvingas Erikslund lyfta upp laget, vilket ger Som United möjligheter att kontra. Ahmed Baryare gör 3-1 och Yonis Egag 4-1 med fem minuters mellanrum. Därmed är kontraktet i Division 4 säkrat. Som Unied FF slutade på femte plats.

– Jag brukar säga, att jag litar på mina spelare och idag gjorde de en av de bästa matcherna i serien, sade lagets tränare Mohamed Abdulkhadir Sheikhdon efteråt.

Mahamed Ali Ahmed, lagledare i Som United FF
Bilder: Mohamed Dahir

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Träna utomhus med Healthy Women hela sommaren

Det blev grill, sol och capoeira under Healthy Womens första tjejkväll i Akalla by. Under hela sommaren fortsätter de med regelbundna träningspass utomhus på flera håll i Järva. – På grund av covid-19 är vi utomhus, i enlighet med folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger Susan Dahlbeck från Healthy Women.

Rulltrappan står och hissen är ur funktion i Rinkebys tunnelbana

Det verkar inte finnas något slut på eländet i Rinkebys tunnelbana. Hissen repareras till den 22 november och idag stod alla rulltrappor stilla igen.

Protesterna växer mot byggplanerna i Husby

– Vi protesterar mot planerna på en extrem förtätning av Husby. 2000 nya lägenheter ska byggas, utöver de 5000 vi redan har, säger Arne Johansson, ordförande i Norra Järva stadsdelsråd.

Aysha Jones kan bli årets stockholmare

Aysha Jones, tenstabon, som grundade Black Lives Matter i Sverige, har nominerats till utmärkelsen Årets stockholmare.