Passa på att titta på konst, lyssna på opera och annan musik!
Den 13 augusti fyller ett antal konstnärer allén på Tenstagången med sprakande, fantasirik och levande konst. Det kommer förutom konstverken att bjudas på operasång, dragspelsmusik, fiol och Zumba.

Konst i Allen är ett event där 10 konstnärer från Järva och 10 konstnärer från Södermalm ställer ut 100 meter konst, som ska visas i Tenstagången i Tensta  och på Katarina Bangata på södermalm. Först ut är Tensta att få ta emot konstnärerna, och de artister som står för musikunderhållningen.

Utställningen pågår klockan 11-16, under den tiden kan barnen prova på att trycka grafik, måla och skapa egen konst i barnhörnan. Fikaförsäljning med saft till barnen, och ett fullspäckat program utlovas. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Gå bara, del 13: Andra sidan gallren

Det här är del 13 i Nyhetsbyrån Järvas sommarföljetong Gå bara. Drömmen om Europa har blivit en verklighet full av förtryck, byråkrati och rasism. Abdi kan inte säga som det är till sin pappa, men det finns hopp ändå. Kanske ligger det värsta bakom honom.

Mizeria, del 12: Every bandit needs a toffla

Det är middag hemma hos Aicha och Ali. Baba Hussein jobbar, mamma Mona serverar maten och Aicha kollar i mobilen. Ali förbereder sig för morgondagen. Mizeria är Nyhetsbyrån Järvas sommarföljetong som publiceras med ett avsnitt varje dag.

En komikers uppväxt i Rinkeby

Daniel Sanchez växte upp i Rinkeby med två äldre syskon och föräldrar. Han har bott i Rinkeby i hela sitt liv, men bor numera i en studentlägenhet i Skanstull. Förutom att köra stand up så studerar han psykologi på Stockholms Universitet.

Bland runstenar, baracker, brandlarm och akvareller

Mats Leander tog en promenad över Järvafältet till Eggeby gård och hittade både runstenar och konstutställning. Han skriver här en betraktelse på ett snart utdött språk – Ekensnack. Det är Stockholmsslang som det snackades för länge sedan.