Här är några av de bilder från Tenstas historia som vi fått från våra läsare. Från Spånga Hembygdsgille kommer bilderna som visar Tensta innan det var färdigbyggt, från 1968.
Annelie Popovic skickade de underbara bilderna från Tensta centrum någon gång på 1980-talet.
Har du fler bilder, kontakta oss: redaktionen@nyhetsbyranjarva.se

Den 13 – 16 november firas Tensta Centrum 50 år. Hela programmet här.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Amal Said representerar blåa linjen som modell

Amal Said fick en förfrågan om att vara med på en fotografering för företaget RepLaces.  – Jag tyckte att det lät spännande och kändes självklart att vara med när jag fick höra om konceptet. Idén bygger på att man ska bygga broar i samhället genom att stolt representera sig själv oavsett var man kommer ifrån. Så kan man skapa en större samhörighet, säger Amal Said, en av grundarna av nätverket Womenisa. 

Efterkristiden börjar nu

Vi är fortfarande mitt i krisen, eller kanske i dess början, men det är också hög tid att prata om vad som kommer sedan. #EfterCorona är ett initiativ av Kontext Press där Nyhetsbyrån Järva är en av de aktörer som kommer att medverka.

Moosa diskuterade vardagsrasism med sina gäster

Ramsis Moosa Assal hade veckans viktigaste live om rasism med gästerna Ebrima Faye, Mohamed Nuur och Liban Abdule. Det handlade om personliga upplevelser av den rasism som finns i Sverige idag. 

Nyhetsbyrån Järva får stöd av nybildad ideell förening

Nyligen bildades en ideell stödförening till Nyhetsbyrån Järva.  – Vi är många med koppling till Järva som på olika sätt vill stödja nyhetsbyrån, säger Ulf Brändström, föreningens nyvalda ordförande.