På Husby gård samlade Selma Halhoul inbjudna tjejer, i ett samarbete med organisationen Right To Play,  till den årliga Systerpicknicken.
 – Det är så här vi vill nå ut till nya bekantskaper i förorten, säger Selma.

Selma är 19 år och född och bosatt i Husby. Hon är medlem och arbetar för organisationen Right To Play och driver instagramkontot selmasemlan. Utöver det pluggar hon på djurskötarlinjen. Hon är en stor djurvän och funderar på att adoptera en varghund.

Hon berättar att hon blev mobbad och kände att andra tyckte att hon var konstig när hon gick i grundskolan. Hon lärde sig att synen på lojalitet och rätten att vara öppen och ärlig, inte är samma för alla människor. 
  – Jag har gått igenom en del giftiga vänskaper som jag har mått dåligt av. Så jag körde mitt eget race och startade mitt personliga konto. Jag ville nå ut till andra tjejer i orterna som behöver stöd och hjälp, säger hon.

Jag startade instagramkontot för att jag kände mig så himla ensam

Målgruppen är tjejer mellan 13 och 25 år. Huvudämnet på kontot  är mental hälsa att få verktyg att veta när man behöver söka hjälp på riktigt.
 – Jag startade instagramkontot för att jag kände mig så himla ensam, det är som en sort självläkning för mig. Förhoppningen är att kunna arrangera större tillställningar, för att förena så många som möjligt, säger hon.

Det pratas glatt runt bordet, där finns olika maträtter till exempel Pizza, inlagda grönsaker,  irakisk mat och olika efterrätter. Till eventet har man tagit med gulliga kaniner för gos och mys.

Right To Play representerades den här dagen av Najah Khader från Rinkeby och Kadra Ferej från Örby. Organisationen har fokus på att hjälpa nyanlända  att komma in i samhället. Najah studerar handel och administration och gick med i organisationen för två år sedan. Kadra är fotbollstjej och snart färdig plattsättare.


– Det är roligt att vara med här idag, när det äntligen öppnats upp för fysiska träffar igen efter coronan, ler Najah.

–  Jag var från början deltagare i Right To Play, men sedan två år är jag ungdomsledare. Det är väldigt trevligt här idag! Jag är stolt över Selma hon är en förebild, säger Kadra glatt.

Krista SirviöPrint Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Succé när Scala Komedi stand up kom till Tensta Träff

Det var en grym kväll när komikerna Melody Farshin, Thanos Fotas, Daniel Sanchez och Jonathan Rollins kom till Tensta. Publiken drogs med i deras roliga historier, som innehöll allt från att byta namn till att sitta på arbetsförmedlingens informationsträffar.

Utsikt från mitt köksfönster

Den här rubriken har väntat på sin text flera dagar. Meningen var att jag skulle vädra min besvikelse över att grannar inte hade börjat använda den nyrenoverade lekplatsen eller innetorget som mitt köksfönster vetter mot.

Rinkeby-Kista har lägst andel vaccinerade i regionen

I Rinkeby-Kista har endast 71,8 % av gruppen över 80 år vaccinerat sig mot covid-19, vilket är lägst i hela regionen. Samtidigt finns det fler än 6 600 lediga tider den här veckan på Region Stockholms fyra vaccinationsmottagningar.

Kan Broken Windows-metoden öka tryggheten i Järva?

Stadsdelsnämnden i Rinkeby-Kista har beslutat om en ny trygghetsstrategi, som är tänkt att vara gemensam för stadsdelarna på Järvafältet. Spånga-Tensta stadsdelsnämnd förväntas klubba den på mötet ikväll. Ett uttalat mål med strategin är att stadsdelarna i Järva ska vara borta från polisens lista över särskilt utsatta områden 2025.