Tokenism kan beskrivas som diversitet utan inkludering, eller som strävan efter mångfald utan representation. I detta avsnitt av Galdem a Talk avhandlas orten-tokenism och hur det kan vara att bli ”en token” på en arbetsplats, effekten av det och så blir det tips på vad man kan göra om man råkat ut för det.

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Avbytarbänken #93 Min ordförande

Avbytarbänken har denna gång två helt nya gäster. Moe från Farsta som är ett inbitet Tottenham-fan och Fuad som hejar på rivalerna Arsenal. Dessutom är ju Mustafa ett Chelsea-fan, som ni känner till sedan tidigare. Det blir en hel del engelsk pajkastning.

Gå bara, del 23: Våra liv är pausade

Det här är del 23 i Nyhetsbyrån Järvas sommarföljetong Gå bara. Trots Dublinförordningen blir Abdi kvar i Sverige. Han flyttar runt och lever i ovisshet. Men han har vänner och han lär sig svenska, för tänk om han får stanna.

”Boken om Dawit Isaak är en protest mot glömskan”

Martin Schibbye kände att Dawit Isaak, den fängslade journalisten i Eritrea, blivit en symbol. – Ja, någon som pliktskyldigt tas upp under Pressfrihetens dag. Men hur är han som människa och hur var han som journalist? Det frågade jag mig.

Snabba cash får en säsong 2

Det är officiellt – Netflix succéserie Snabba cash får en till säsong. Men det dröjer ett tag innan premiären.