Spånga-Kista församling, som är en del av Svenska kyrkan, har beslutat att sälja Akalla kyrka. Den 10 mars fattades beslutet vid kyrkofullmäktigesammanträdet. Det handlar om att spara pengar.

Den årliga driften av Akalla kyrka motsvarar över två heltidstjänster per år. Dessutom finns ett underhållsbehov i Akalla kyrka, en kostnad som församlingen nu slipper.

Kyrkoherde Jerker Alsterlund anser att beslutet är riktigt och säger i ett pressmeddelande att all verksamhets som bedrivits i Akalla flyttar till Kista kyrka. ”Vi drar inte ner på verksamhet, däremot drar vi ner på kostsamma ägda lokaler. Vi kommer också överväga fortsatt verksamhet, i andra lokaler, i Akalla.”

Församlingen har ägt kyrkan sedan 2016. Innan dess ägdes den av en stiftelse och har fungerat som en samarbetskyrka med Evangeliska Fosterlands-Stiftelsen.

Bild: Anneli Eriksson
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Husby protesterar mot beslutet att flytta Reactor

I Husby börjar nu föreningslivet organisera sig för att beslutet att flytta…

I morgon firar muslimer eid al-adha över hela världen

I morgon fredag firar muslimer eid al-adha över hela världen och även i Järva. – I år firar vi eid i Husby Gård eftersom det blir lättare hålla avstånd utomhus, säger Omar Sayed, kassör i moskén i Husby.

”Hur stoppar vi skjutningarna och hur ska vi samarbeta?”

Polisen bjöd in till möte i Rinkebyskolan igår kväll för att diskutera hur föräldrar och myndigheter bäst kan samarbeta mot skjutningarna i området. – Det finns en stor sorg, det är många som har dödats, och det är viktigt att ni vet vilken hjälp ni kan få av oss, sade områdespolisen Martin Marmgren, som ledde mötet.

Flerspråkiga infohubbar om vaccination på plats i Järva

I helgen fanns infohubbar i Rinkeby centrum och Tensta centrum där hälsoinformatörer hjälper besökare med att svara på medicinska frågor och boka tid för vaccination mot covid-19 på olika språk. Samtidigt sker liknande informationssatsningar på Medborgarkontoren i Rinkeby, Tensta och Husby under vardagarna.