Det bidde bara en målad vägg.

Efter flera förseningar så är polishuset i Rinkeby klart. Igår, den 1 juni, flyttade de första poliserna in. I september ska alla vara på plats och då  öppnar reception och passexpedition för allmänheten.

– Vi är glada att vara tillbaka i Rinkeby. Vårt mål är att finnas så nära medborgarna som möjligt, och vi hoppas bli ännu mer tillgängliga för boende i området, sade Therese Rosengren, tillförordnad lokalpolisområdeschef, på polisens egen hemsida.

Praktikanter och byggnadsarbetare skulle rekryteras från närområdet. Så lät det när NCC tog det första spadtaget till det nya polishuset i slutet på 2017. Men så blev det inte. Anledningen sades vara för höga säkerhetskrav. Istället blev det en handledare hos Fryshuset och en målad vägg.

Bygget av polishuset har stött på en hel del problem. Först gick det trögt med att hitta några som ville genomföra bygget. Sedan blev arbetsplatsen utsatt för attacker och som Nyhetsbyrån Järva rapporterat har hela bygget försenats. Men nu är huset klart.

Tidigare hade lokala polisen sitt kontor på Askebykroken, men de behövde större lokaler. Under ombyggnaden har polispatrullerna utgått från polishuset i Solna.

Polisstationen blir arbetsplats för alla medarbetare i lokalpolisområde Rinkeby, som omfattar stadsdelarna Rinkeby-Tensta och Spånga-Kista. Delar av polisens kontaktcenter PKC, som svarar på samtal till 114 14, kommer också att sitta här. Flera nya medarbetare på PKC har rekryterats från området.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Föreningar bjuds in för att organisera Tensta marknad

På onsdag kväll anordnas ett möte i Tensta Centrum för alla föreningar som vill vara med och arrangera Tensta marknad i år.  – Det är ett evenemang som ska drivas av, och för, dem i området, säger Victoria Callenmark, biträdande stadsdelsdirektör i Spånga-Tensta. 

Föräldrar mötte polis och socialtjänst i Rinkeby igår

Föräldranätverket i Järva hade bjudit in till mötet med polisen och socialtjänsten i Rinkebyskolan på lördagskvällen. 

Den 8 mars är det alltid fest på Glömmingegränd 31

I Tensta firades den internationella kvinnodagen traditionsenligt med tal och poesi och massor att äta. När Tensta-Hjulsta Kvinnocenter bjöd på fest var det fullsatt. 

”Det har blivit som ett vanligt Jobbtorg”

Verksamheten Studier & Arbete föregicks av en diskussion, som initierats av den numera pensionerade medborgarvärden Mohamed Hagi Farah. Han var orolig över alla unga vuxna som inte har någon känd aktivitet. – Det finns en i varje port, konstaterade han.