Det bidde bara en målad vägg.

Efter flera förseningar så är polishuset i Rinkeby klart. Igår, den 1 juni, flyttade de första poliserna in. I september ska alla vara på plats och då  öppnar reception och passexpedition för allmänheten.

– Vi är glada att vara tillbaka i Rinkeby. Vårt mål är att finnas så nära medborgarna som möjligt, och vi hoppas bli ännu mer tillgängliga för boende i området, sade Therese Rosengren, tillförordnad lokalpolisområdeschef, på polisens egen hemsida.

Praktikanter och byggnadsarbetare skulle rekryteras från närområdet. Så lät det när NCC tog det första spadtaget till det nya polishuset i slutet på 2017. Men så blev det inte. Anledningen sades vara för höga säkerhetskrav. Istället blev det en handledare hos Fryshuset och en målad vägg.

Bygget av polishuset har stött på en hel del problem. Först gick det trögt med att hitta några som ville genomföra bygget. Sedan blev arbetsplatsen utsatt för attacker och som Nyhetsbyrån Järva rapporterat har hela bygget försenats. Men nu är huset klart.

Tidigare hade lokala polisen sitt kontor på Askebykroken, men de behövde större lokaler. Under ombyggnaden har polispatrullerna utgått från polishuset i Solna.

Polisstationen blir arbetsplats för alla medarbetare i lokalpolisområde Rinkeby, som omfattar stadsdelarna Rinkeby-Tensta och Spånga-Kista. Delar av polisens kontaktcenter PKC, som svarar på samtal till 114 14, kommer också att sitta här. Flera nya medarbetare på PKC har rekryterats från området.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Här är de – Järvas nya reportrar!

Sjutton anmälde sig till Nyhetsbyrån Järvas kurs i praktisk journalistik, som anordnas…

Rinkeby Folkets Hus: Ombyggnad pågår!

 Efter två års planering har arbetet i Rinkeby Folkets Hus dragit igång.  – Stora salen kommer både renoveras och byggas om, säger Jörgen Strandberg, förre ordföranden i Rinkeby Folkets Hus och den som varit med i arbetet från början.

Frihet, jämlikhet och simkunskap

Arton kvinnor började en simkurs i Tensta simhall första veckan i oktober.…

Så vill partierna stoppa det dödliga våldet

Nu är det bara några veckor kvar innan det är dags att…