Bygget av polishuset i Rinkeby är försenat.

Bygget av polishuset i Rinkeby har inte gått som på räls än så länge. Man har stött på en hel del problem och nu tyder det mesta på att det påverkar när polishuset kommer att stå klart.

Turerna kring polishuset i Rinkeby har varit många. Från beslutet att bygga det till att anlita ett företag att göra det. Efter många om och men var det byggbolaget NCC som var med och tog första spadtaget i slutet på 2017. Då hade man beräknat att byggtiden var ungefär två år och i slutet av 2019 skulle polishuset i Rinkeby stå klart. Dock har man fler än en gång stött på problem.

Avtalet mellan fastighetsbolaget Familjebostäder och NCC, som tog på sig att genomföra bygget, har diskuterats en hel del. Allt från säkerhetskrav och attacker mot bygget till ökade kostnader, brutna löften om praktikanter och byggförseningar på det. Nu har det kommit nya besked om när polishuset ska kunna stå klart.

NCC meddelar att man gjort en ny beräkning gällande färdigställandet av bygget. Det vill säga att arbetet i dagsläget är försenat med flera månader.

– Våren 2020 kommer det att vara slutbesiktning, säger Jennie Fridolin på NCC building Sverige till Nyhetsbyrån Järva.

Svante Störlinge

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Regeringen ger grönt ljus för utomhusaktiviteter

Regeringen har godkänt all aktivitet utomhus som sker med avstånd. Det är ett mycket viktigt besked för Järva. Därför kan bland annat Rinkeby Run nu anordna en rad utomhusaktiviteter som skid- och skridskoåkning. 

Antalet coronasmittade ökar i Järva

Nu ökar spridningen av coronaviruset igen. Flest smittade finns i innerstaden, men även i Järvaområdet sker en ökning. – Vi vill se till att vi inte får samma utveckling som vi hade i våras, säger Susanne Leinsköld som är stadsdelsdirektör i Rinkeby-Kista.

Unga fredsambassadörer utbildas mot extremism och rasism

Nu drar Somaliska Riksförbundet i Sverige igång Kompass för att motverka våldsbejakande extremism och rasism. – Kompass är ett treårigt projekt, finansierat av Arvsfonden, säger Ilham Moalim, projektledare för arbetet.

Utomhusbio i sommarkvällen – för stora och små

Yusuf, Hakan och Ihsan sitter på första parkett och väntar på barnfilmen…