Bygget av polishuset i Rinkeby är försenat.

Bygget av polishuset i Rinkeby har inte gått som på räls än så länge. Man har stött på en hel del problem och nu tyder det mesta på att det påverkar när polishuset kommer att stå klart.

Turerna kring polishuset i Rinkeby har varit många. Från beslutet att bygga det till att anlita ett företag att göra det. Efter många om och men var det byggbolaget NCC som var med och tog första spadtaget i slutet på 2017. Då hade man beräknat att byggtiden var ungefär två år och i slutet av 2019 skulle polishuset i Rinkeby stå klart. Dock har man fler än en gång stött på problem.

Avtalet mellan fastighetsbolaget Familjebostäder och NCC, som tog på sig att genomföra bygget, har diskuterats en hel del. Allt från säkerhetskrav och attacker mot bygget till ökade kostnader, brutna löften om praktikanter och byggförseningar på det. Nu har det kommit nya besked om när polishuset ska kunna stå klart.

NCC meddelar att man gjort en ny beräkning gällande färdigställandet av bygget. Det vill säga att arbetet i dagsläget är försenat med flera månader.

– Våren 2020 kommer det att vara slutbesiktning, säger Jennie Fridolin på NCC building Sverige till Nyhetsbyrån Järva.

Svante Störlinge

Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Fredrik Jurdell ny stadsdelsdirektör i Spånga-Tensta

Fredrik Jurdell föreslås bli ny stadsdelsdirektör i Spånga-Tensta. Det formella beslutet fattas…

Dousa blir ny VD för Timbro

Nu är det klart. Benjamin Dousa blir ny VD för den borgerliga tankesmedjan Timbro, det rapporterar Svenska Dagbladet idag.

Ett viktigt steg mot demokratiska och fria val i Somalia

Somalias president Mohamed Abdullahi Moahmed (Farmajo) har undertecknat en federal vallag som banar iväg för ett flerpartisystem och en möjlighet att landet håller sitt första fria val på 50 år.

Tvättstuga brann i Rinkeby i natt

Strax efter 01, natten mellan måndag och tisdag, kom larmet till räddningstjänsten. En fristående tvättstuga och samlingslokal i Rinkeby brann kraftigt. Polisen har inlett en förundersökning om grov mordbrand.