Skylt där det står Rinkeby torg

I helgen fanns infohubbar i Rinkeby centrum och Tensta centrum där hälsoinformatörer hjälper besökare med att svara på medicinska frågor och boka tid för vaccination mot covid-19 på olika språk. Samtidigt sker liknande informationssatsningar på Medborgarkontoren i Rinkeby, Tensta och Husby under vardagarna.

Region Stockholm utökar informationsinsatserna när allt fler åldersgrupper nu erbjuds vaccin. Därför öppnas nu infohubbar i bland annat Rinkeby och Tensta där flerspråkiga informatörer rör sig runt i centrum för att tala med boende och besökare.

Tanken med satsningen är att få fler att vaccinera sig, men också utöka tillgängligheten till fler vaccinrelaterade mottagningar

Hälsoinformatörerna kan svara på medicinska frågor och alla funktionärer kan hjälpa till att boka tid för vaccination mot covid-19 på olika språk.

– Tanken med satsningen är att få fler att vaccinera sig, men också utöka tillgängligheten till fler vaccinrelaterade mottagningar, säger Fatuma Abdullahi Mohamed, folkhälsovetare och projektledare för satsningen med hälsoinformatörerna.

I helgen som passerade och kommande helg öppnas infohubbarna Rinkeby centrum och Tensta centrum mellan klockan 11-17. Under vardagarna den här veckan finns också en särskild informationssatsning på Medborgarkontoren i Rinkeby, Tensta och Husby under kontorens ordinarie öppettider.

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Här sitter kameror i Rinkeby

Det finns totalt 16 kameror, på nio ställen, runt Rinkeby centrum, som staden hoppas ska öka tryggheten. Skårbygränd, Norra och Södra Rinkebygången, Rinkeby torg, Rinkebyplan och Norra Stadsparksgången är övervakade.

Äntligen badsommar i Järva

Solen strålade och fick vattnet att glittra i de turkosblå bassängerna när Järvabadet invigdes. ”Äntligen”, var ordet på allas läppar. – Badet är till för barn och ungdomar i Järva och alla badälskande stockholmare, sade idrottsborgarrådet innan hon klippte bandet.

Stadsdelsnämnden kände inte till beslutet om utförsäljning

Under gårdagens sammanträde i stadsdelsnämnden i Spånga-Tensta ställdes frågan: – Visste majoriteten att Tensta gymnasium och Tensta träff ska säljas ut?

Ungdomens Hus fortfarande stängt – lokalerna byggs om

Ungdomens Hus i Rinkeby är fortfarande stängt. Lokalerna har försetts med larmade dörrar och ska byggas om innan verksamheten kan öppna igen.