Skylt där det står Rinkeby torg

I helgen fanns infohubbar i Rinkeby centrum och Tensta centrum där hälsoinformatörer hjälper besökare med att svara på medicinska frågor och boka tid för vaccination mot covid-19 på olika språk. Samtidigt sker liknande informationssatsningar på Medborgarkontoren i Rinkeby, Tensta och Husby under vardagarna.

Region Stockholm utökar informationsinsatserna när allt fler åldersgrupper nu erbjuds vaccin. Därför öppnas nu infohubbar i bland annat Rinkeby och Tensta där flerspråkiga informatörer rör sig runt i centrum för att tala med boende och besökare.

Tanken med satsningen är att få fler att vaccinera sig, men också utöka tillgängligheten till fler vaccinrelaterade mottagningar

Hälsoinformatörerna kan svara på medicinska frågor och alla funktionärer kan hjälpa till att boka tid för vaccination mot covid-19 på olika språk.

– Tanken med satsningen är att få fler att vaccinera sig, men också utöka tillgängligheten till fler vaccinrelaterade mottagningar, säger Fatuma Abdullahi Mohamed, folkhälsovetare och projektledare för satsningen med hälsoinformatörerna.

I helgen som passerade och kommande helg öppnas infohubbarna Rinkeby centrum och Tensta centrum mellan klockan 11-17. Under vardagarna den här veckan finns också en särskild informationssatsning på Medborgarkontoren i Rinkeby, Tensta och Husby under kontorens ordinarie öppettider.

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Poesipiloterna – Saber, Khalid, Rayan och Ali

De här fyra killar i årskurs 8 på Enbacksskolan, Saber, Khalid, Rayan och Ali, vill genom poesiläsning vara förebilder och sprida läsglädje! Dikterna kommer från Mona Monasars diktsamling ”Modersmål” som de läste i klassen.

Enbacksskolan börjar samarbeta med Nyhetsbyrån Järva

 – Våra elever i årskurs 7 kan genom vårt samarbete med Nyhetsbyrån Järva få en möjlighet att göra sina röster hörda, säger Iman Ehsani, SO-lärare på Enbacksskolan i Tensta.

Svenska slavhandelns avskaffande firades med show

Till minne av den svenska slavhandelns avskaffande och för att fira den nystartade organisationen Black Lives Matter Sweden, anordnades showen Black by Public Demand 9.10.

Elfte juli-priset 2019 delades ut på Kista folkhögskola

Mattias Schain och Samuel Sjöblom fick årets Elfte juli-pris för initiativet att bilda en mänsklig ring runt Stockholms moské. – De har visat prov på en sällsynt solidaritet och medmänsklighet, sade Mariam Osman Sherifay, skolans rektor.