Den unge man, som sköts i Rinkeby på måndagskvällen, har avlidit av sina skador, uppger polisen idag. Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt.

Larmet om skottlossning kom till polisen strax efter 23 på måndagskvällen. Flera ambulanser och en ambulanshelikopter ryckte ut till centrala Rinkeby.

Mannen hade skjutits med flera skott och fick livshotande skador. Han fördes till sjukhus i helikopter. På tisdagens förmiddag meddelade polisen att mannen dött på sjukhuset till följd av skadorna.

Tekniker har arbetat vid platsen under natten och brottsplatsen spärrades av. Utredningsarbetet fortsätter under tisdagen. Efter lunch på tisdagen var avspärrningen borta.

Polisen genomför en stor utredningsinsats. De kommer eventuellt hålla förhör, knacka dörr och se om det finns kameraövervakning från platsen.

Ärendet utreds som mord. Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt.

Mannens anhöriga har underrättats.

I Rinkeby finns krisstödjare och medborgarvärdar i gula västar från stadsdelsförvaltningen för att skapa trygghet i området. Fältassistenter och medarbetare från ungdomsjouren finns på plats för ungdomar under eftermiddagar och kvällar.Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nu kommer plaskdammen i Nydalsparken bli som ny

Det dröjde  tre år, och tre somrar, innan plaskdammen i Nydalsparken i Tensta började renoveras. Men nu är arbetet äntligen igång!

Nu är trappan i Tensta Centrum belyst

Trappan i Tensta Centrum har blivit med effektbelysning. Ljusslingan ändrar färg efter veckodag och under olika högtider. 

De vann kampen om tvättstugan på Rinkebysvängen

I kafeterian i Rinkeby galleria sitter några av hyresgästerna på Rinkebysvängen. Forskaren från Lund, David Wensbo Posaric, är på besök. Tillsammans har de kämpat mot tvättmaskinerna som inte tvättar rent.

Oavgjort för Rinkeby United mot Mariebergs SK

När Rinkeby United mötte Mariebergs SK på torsdagskvällen i Division 4 mellersta, blev resultatet oavgjort, 1–1 (0-1).