Den unge man, som sköts i Rinkeby på måndagskvällen, har avlidit av sina skador, uppger polisen idag. Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt.

Larmet om skottlossning kom till polisen strax efter 23 på måndagskvällen. Flera ambulanser och en ambulanshelikopter ryckte ut till centrala Rinkeby.

Mannen hade skjutits med flera skott och fick livshotande skador. Han fördes till sjukhus i helikopter. På tisdagens förmiddag meddelade polisen att mannen dött på sjukhuset till följd av skadorna.

Tekniker har arbetat vid platsen under natten och brottsplatsen spärrades av. Utredningsarbetet fortsätter under tisdagen. Efter lunch på tisdagen var avspärrningen borta.

Polisen genomför en stor utredningsinsats. De kommer eventuellt hålla förhör, knacka dörr och se om det finns kameraövervakning från platsen.

Ärendet utreds som mord. Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt.

Mannens anhöriga har underrättats.

I Rinkeby finns krisstödjare och medborgarvärdar i gula västar från stadsdelsförvaltningen för att skapa trygghet i området. Fältassistenter och medarbetare från ungdomsjouren finns på plats för ungdomar under eftermiddagar och kvällar.Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Rinkeby Multi Sports Camp på höstlovet – för sista gången?

2017 var det en oväntad succé. 2018 växte det kaos-artat. 2019 blev det ännu större och ännu bättre. Det blir ett Rinkeby Multi Sports Camp även höstlovet 2020, men för första gången kommer det krympa. Sedan är det slut.

Avtalet med Riddarens vårdcentral i Akalla sägs upp

Region Stockholm säger upp vårdavtalen med tre vårdcentraler. Det handlar om Riddarens vårdcentral i Akalla, och motsvarande vårdcentraler i Märsta och Tyresö. Anledningen är allvarliga brister i hur ekonomin har skötts och även hur läkemedel hanterats.

Tappad serieledning för Rinkeby United

Matchen mellan Rinkeby United FC och Långholmen FC på Knutby BP slutade oavgjort 3-3 (2-2) och därmed tappade Rinkeby United serieledningen till Reymersholms IK.

Tre dagar i hälsans tecken i Rinkeby centrum

VVad har Carolina Klüft, Mikaela Laurén och Martin Lidberg gemensamt?Jo, de har alla varit bäst i världen i sina resepktive sporter. Dessutom kommer de att delta på hälsomässan i Rinkeby centrum.