Al-Azharskolan i Vällingby.

Nu har tre av de fem personer med koppling till Al-Azharskolan, som suttit häktade sedan den 20 november, släppts.

Ja, jag beslutade igår att häva häktningsbeslutet. Men förundersökningen pågår och misstanken kvarstår, säger kammaråklagare Lisa Hermanrud.

Två personer är kvar i häktet. Den ene av dem eftersom det anses finnas kollusionsfara, det vill säga risk att den anklagade undanröjer bevis som kan försvåra förundersökningen.

Den femte personen sitter kvar i häktet av tre skäl, förutom kollusionsrisk, dessutom flyktfara och det anses finnas risk att denne fortsätter sin kriminella verksamhet.

Alla fem personerna har tidigare suttit i Al Azharskolans stiftelses styrelse. Fler av dem är ansvariga för insamlingsstiftelsen till moskébygget i Rinkeby. De misstänks för grov trolöshet mot huvudman och grovt bokföringsbrott.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Nu firas ALMA-pristagaren i Hjulsta grundskola

I dag öppnar utställningen Världens ALMA, Astrid Lindgren Memorial Award, i Hjulsta grundskola för det åttonde året i rad. – Det är kul och viktigt med läsning, säger Yasmin Adam, elev på Hjulsta grundskola.

Lärare och personal på Hjulsta Grundskola har fått nog

Lärare och övrig personal på Hjulsta grundskola saknar förtroende för skolans rektor och krävde redan i våras att hon omedelbart entledigas från sitt uppdrag. – Problemen kvarstår, vi är mycket trötta, säger en lärare som arbetar på skolan.

Bråk i en bostad i Tensta

Tidigt på annandagens morgon var det bråk i en bostad i Tensta, rapporterar polisen. En skadad man togs om hand och fick åka ambulans till sjukhus. En man grips.

Trappan i Tensta ska få belysning

Varför står byggställningar runt trappan i Tensta Centrum? Ska trappan byggas om ännu en gång?  Nej, den här gången är det belysning som ska installeras.