Al-Azharskolan i Vällingby.

Nu har tre av de fem personer med koppling till Al-Azharskolan, som suttit häktade sedan den 20 november, släppts.

Ja, jag beslutade igår att häva häktningsbeslutet. Men förundersökningen pågår och misstanken kvarstår, säger kammaråklagare Lisa Hermanrud.

Två personer är kvar i häktet. Den ene av dem eftersom det anses finnas kollusionsfara, det vill säga risk att den anklagade undanröjer bevis som kan försvåra förundersökningen.

Den femte personen sitter kvar i häktet av tre skäl, förutom kollusionsrisk, dessutom flyktfara och det anses finnas risk att denne fortsätter sin kriminella verksamhet.

Alla fem personerna har tidigare suttit i Al Azharskolans stiftelses styrelse. Fler av dem är ansvariga för insamlingsstiftelsen till moskébygget i Rinkeby. De misstänks för grov trolöshet mot huvudman och grovt bokföringsbrott.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Studentfirande 2020 trots allt

Nog för att studentfirande våren 2020 är annorlunda på många sätt. Inget…

Sju personer med koppling till Al-Azhar åtalas för grova ekobrott

Åtal har väckts mot sju personer med anknytning till Al-Azharskolan. Åtalet gäller trolöshet mot huvudman i två fall, grova bokföringsbrott och grovt penningtvättsbrott. Fem av de åtalade satt tidigare i skolans stiftelses styrelse.

”Varför måste de utsatta betala hyra för tillfälligt boende?”

I onsdags beslutade krisledningsnämnden i Stockholms stad att tillfälliga boenden ska ordnas till dem som behöver i Järva. Men hur det ska gå till är fortfarande oklart och dessutom ska de behövande själva betala för sitt tillfälliga boende.

17-åring skottskadad i Rinkeby

En ung man i Rinkeby hittades skjuten i magen igår kväll. När han fördes till sjukhus var han vid medvetande och talbar, rapporterar polisen på sin hemsida.