Sandor och Soffiah har lussat och julskyltat i Rinkeby Centrum.

Lucior och tomtar trängdes framför skyltfönstret i Rinkeby Centrum. Det var barnen från Förskolan Torget, som traditionsenligt ansvarat för julskyltningen.

Det började med att barnen lussade inne i Rinkeby Centrum och sjöng för gästerna i kaféet och kunderna på plats. Sedan var det dags att inviga julskyltningen, som de själva hade gjort.

– I år har de tillverkat hus, sade Jenny Berntsson, ateljépedagog och konstnär, som arbetar på Förskolan Torget i Rinkeby. De har gått runt och visat var de bor och sedan tillverkat sina egna hus.

Förskolans alla avdelningar har arbetat med julskyltningen och det är en tradition sedan flera år tillbaka. Till jul pyntar de ett av de stora skyltfönstren och även till påsk. Nu var där fullt med fina höghus i olika färger, tomtar, julgranskulor och små granar. En riktig julgran fanns med, men den var vitmålad och hängde upp och ner.

– Ja, barnen tyckte att den var finast så, sade Jenny Berntsson.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Vad har han gjort?”

– Vad har han gjort, skriker tjejen som filmar händelserna i ingången till…

”Dags att ta näven ur byxfickan och protestera”

Det var fullsatt på onsdagskvällen när Norra Järva stadsdelsråd, organisationen Ort till ort och Hyresgästföreningen Järva hade kallat till upptaktsmöte i Folkets Husby mot marknadshyror, spekulation i bostäder och försämringar av välfärden.

Nu pausas drop-in provtagningen av covid-19

Efter den här veckan är det inte längre möjligt att göra coronatest utan att boka tid i Stockholm. Nu har regionen tagit beslut om att pausa drop-in provtagningen från och med söndag den 27 juni. Sista dagen i Järva blir på torsdag den 24.

Här är de – Järvas nya reportrar!

Sjutton anmälde sig till Nyhetsbyrån Järvas kurs i praktisk journalistik, som anordnas…