Sandor och Soffiah har lussat och julskyltat i Rinkeby Centrum.

Lucior och tomtar trängdes framför skyltfönstret i Rinkeby Centrum. Det var barnen från Förskolan Torget, som traditionsenligt ansvarat för julskyltningen.

Det började med att barnen lussade inne i Rinkeby Centrum och sjöng för gästerna i kaféet och kunderna på plats. Sedan var det dags att inviga julskyltningen, som de själva hade gjort.

– I år har de tillverkat hus, sade Jenny Berntsson, ateljépedagog och konstnär, som arbetar på Förskolan Torget i Rinkeby. De har gått runt och visat var de bor och sedan tillverkat sina egna hus.

Förskolans alla avdelningar har arbetat med julskyltningen och det är en tradition sedan flera år tillbaka. Till jul pyntar de ett av de stora skyltfönstren och även till påsk. Nu var där fullt med fina höghus i olika färger, tomtar, julgranskulor och små granar. En riktig julgran fanns med, men den var vitmålad och hängde upp och ner.

– Ja, barnen tyckte att den var finast så, sade Jenny Berntsson.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Stort Pridefirande i Järva

Under den gångna veckan har Pridefirandet varit aktuellt även i förorterna. Det är Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning som anordnat Prideveckan i Järva, där man kunnat ta del av lokala aktiviteter med fokus på HBTQ-frågor.

”Jag undrar var de håller hus. Varför försvinner papporna?”

Efter att Alexandra Pascalidous pappa gick bort i augusti bestämde hon sig. Hon ska skriva en bok om papporna.
 – Situationen är alarmerande. Det är akut. Jag hoppas att det på något sätt ska bidra till att stoppa det här våldet.

Låt Dana stanna!

Galdem A Talks avsnitt denna vecka handlar om Dana, en ung tjej från Husby som ska utvisas till Kazakstan. Tjejerna i Galdem uppmanar alla att skriva under namninsamlingen för att få Migrationsverket att tänka om.

Sista dagen idag för sommar på torget i Kista

Samarbetet Goda grannar har under tre veckors tid haft verksamheter för barn och ungdomar varje dag mellan 11 och 16 på Kista torg. – Det är femte året i rad, som vi anordnar det här, säger Mustafa Ahmed från Kista träff.