Fredrik Jurdell är ny stadsdelsdirektör i Spånga-Tensta.

Årets sista möte i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd blev Fredrik Jurdells första. Sus Andersson, MP, som satt ordförande för sista gången, bad nye stadsdelsdirektören att presentera sig.
– Mycket kort kan jag säga att jag arbetat i snart 20 år i staden, men det är första gången jag arbetar i en stadsdel. Det ska bli mycket spännande.

Fredrik Jurdell är uppvuxen i Bromsten och sade att han känner sig hemma i stadsdelen.
– Ja, jag har nog stått flera gånger på scenen här i Spånga-Folkan under min skoltid.

Under fikapausen fanns tillfälle att ställa frågor till den nye direktören.

Hur känns det?

– Det känns bra, riktigt bra. Men jag har bara varit nio dagar på jobbet än.

Du kommer till Spånga-Tensta direkt från tjänsten som vice stadsdirektör, och flyttar från stadshuset till Lundagatan i Spånga. Har du blivit sparkad snett nedåt?

– Nej, det skulle jag inte säga. Jag tillhör de tjänstemän som anser att om man inte har jobbat i en stadsdel, då har man inte jobbat alls. Så det här ska bli spännande.

Vad är det första du måste göra? Nedskärningar?

– Vi kommer att fokusera på kärnverksamheten. Individ- och familj får ett påslag med 88 miljoner i Stockholms stad. Men det blir nedskärningar inom kultur- och fritid och demokratimedlen försvinner. Budgeten beslutas på första offentliga sammanträdet nästa år, då blir det tydligare hur det kommer att se ut.

Fredrik Jurdell tillträdde sin tjänst den 1 december. Förre stadsdelsdirektören Per Kjellander fick sluta med omedelbar verkan den 15 november.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Ny konst av Järvas unga på Kista busstorg

Du som passerar Kista busstorg kommer till och med mars kunna ta del av en ljusinstallation som skapats av ungdomar i området.

Demonstration mot marknadshyror och utförsäljningar

Hundratals protesterade utanför Stockholms stadshus när kommunfullmäktige hade möte på måndagskvällen. – Vi kräver en bostadspolitik som gynnar alla, oavsett ens ekonomiska situation, sade Ilyas Hassan från Förorten mot våld, en av talarna.

Aysha Jones blev Årets viktigaste mama

Isatou Aysha Jones utsågs idag till Årets viktigaste mama av Expressen och tidningen Mama. Aysha Jones är entreprenör, trebarnsmamma och initiativtagare till Black Lives Matter Sweden.

Järvabor vidare i entreprenörstävlingen Shift

Den järvabaserade organisationen BLING Startup har tillsammans med nyhetssajten Breakit initierat entreprenörstävlingen Shift för ett mer inkluderande näringsliv. Över 1000 entreprenörer anmälde sig till tävlingen och 400 av dem har gått vidare – flera är från Järva.