Fredrik Jurdell är ny stadsdelsdirektör i Spånga-Tensta.

Årets sista möte i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd blev Fredrik Jurdells första. Sus Andersson, MP, som satt ordförande för sista gången, bad nye stadsdelsdirektören att presentera sig.
– Mycket kort kan jag säga att jag arbetat i snart 20 år i staden, men det är första gången jag arbetar i en stadsdel. Det ska bli mycket spännande.

Fredrik Jurdell är uppvuxen i Bromsten och sade att han känner sig hemma i stadsdelen.
– Ja, jag har nog stått flera gånger på scenen här i Spånga-Folkan under min skoltid.

Under fikapausen fanns tillfälle att ställa frågor till den nye direktören.

Hur känns det?

– Det känns bra, riktigt bra. Men jag har bara varit nio dagar på jobbet än.

Du kommer till Spånga-Tensta direkt från tjänsten som vice stadsdirektör, och flyttar från stadshuset till Lundagatan i Spånga. Har du blivit sparkad snett nedåt?

– Nej, det skulle jag inte säga. Jag tillhör de tjänstemän som anser att om man inte har jobbat i en stadsdel, då har man inte jobbat alls. Så det här ska bli spännande.

Vad är det första du måste göra? Nedskärningar?

– Vi kommer att fokusera på kärnverksamheten. Individ- och familj får ett påslag med 88 miljoner i Stockholms stad. Men det blir nedskärningar inom kultur- och fritid och demokratimedlen försvinner. Budgeten beslutas på första offentliga sammanträdet nästa år, då blir det tydligare hur det kommer att se ut.

Fredrik Jurdell tillträdde sin tjänst den 1 december. Förre stadsdelsdirektören Per Kjellander fick sluta med omedelbar verkan den 15 november.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Snart dags för Dines första konstutställning

Måndagen den 2 december är det vernissage i Rinkeby Folkets Hus. Dine Malmsten ställer ut sina målningar med motiv från Rinkeby.  – Det känns lite nervöst, men det ska bli roligt, säger Dine Malmsten.

En skadad efter misstänkt skottlossning i Kista

En man i 20-års åldern är förd till sjukhus efter misstänkt skottlossning i Kista på lördagskvällen. En förundersökning om synnerligen grov misshandel har inletts.

Nu har Järvafältets nya groddamm öppnat

Sedan i lördags är det fritt fram att besöka grodorna på Järvafältet i deras nya damm. Då togs staketet bort och idag invigs den nyanlagda dammen med promenadstigar, broar och bänkar.

3 x Norman tävlar på Spånga IP

Den sista veckan i september arrangerar löpartidningen ”Spring/Löpning för Alla” tillsammans med ett antal lokala löparklubbar ett banlopp på 5000 meter. Här i Järva är det Rinkeby Run som arrangerar loppet på Spånga IP Söndag den 27 september kl. 15.