Besiktningen som gjordes av ungdomshuset Reactor visar att bara en del av bristerna måste åtgärdas omgående. Dessutom är det Fastighetskontoret som står för den största delen av kostnaderna för en renovering, bara en mindre del belastar stadsdelen.

Fönstren måste bytas, toaletter och omklädningsrum renoveras. Alla ytskikt måste fräschas upp, taket bytas och nytt golv behövs i källare och bottenplan. All ventilation måste bytas och all el likaså.

Sammanlagt 18 anmärkningar, varav fem 1:or (göras omgående), tio 2:or (inom 1-3 år), två 3:or (inom 4-6 år) och en 4:a ((inom 7-10 år). En renovering beräknas kosta 4 920 000 kronor. Det konstaterade besiktningsmannen i protokollet som upprättades den 9 november, samma dag som besiktningen gjordes.
Beslutet att flytta verksamheten från ungdomshuset upp till lokalerna i centrum fattades redan i september.

Hyreskontraktet för Reactor delas med Vuxenskolan och Idrottsförvaltningen. Vid en eventuell renovering ska hyresgästerna tillsammans stå för kostnaderna inomhus. Den största delen av kostnaderna ansvarar dock Fastighetskontoret för; det gäller renovering av tak, ventilation och isolering.

På Fastighetskontoret påstår man att lokalen ”inte är lämplig för permanent verksamhet”. Men Reactor har fungerat i huset i tolv år.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Plaskdammen i Nydalsparken utan vatten även i sommar

Plaskdammen i Nydalsparken hade inget vatten hela förra sommaren, den hetaste sommaren i mannaminne. Ett helt år har gått, men ingenting har hänt. Plaskdammen är utan vatten även i sommar.

Debatt om media i utsatta områden under Järvaveckan

Nä, det började inte bra. Mitti:s förre chefredaktör, Claes de Faire, som ledde debatten, lyckades varken få mitt förnamn eller efternamn rätt. Men sedan det blev det ändå ett hyggligt samtal mellan fem (helvita) medierepresentanter.

Mizeria får uppföljaren Lowkey

Melody Farshin som är uppvuxen i Husby släppte sin debutroman Mizeria för två år sedan. Imorgon kommer uppföljaren Lowkey. – Båda böckerna består av företeelser och händelser som är vanligt förekommande i miljonprogrammen. Sådant som många av oss inte pratar högt om, säger hon i en intervju med Nyhetsbyrån Järva.

”Vi vill ha en trygg skola där barn och lärare blir tagna på allvar”

Rektorns svar förminskar och förlöjligar det faktum att 85 (numera 115) föräldrar är överens om att ledningen måste avskedas med omedelbart verkan. Vi har inte tappat förtroendet för skolan, vi har tappat allt förtroende för Helene Hodges och hennes ledning. Och nu står även Happy Hilmarsdottirs förtroende på spel.