Esme Güler och Fadumo Igal står utanför Grekiska föreningens lokal i Rinkeby i väntan på att mötet ska börja.

– Bara ett kryss på varje valsedel, annars blir valsedeln ogiltig. Det är viktigt att komma ihåg!
S-kvinnorna i Järva har ordnat ett möte, som samtidigt är en fest, i Grekiska föreningens lokaler i Rinkeby. Mobiliseringen inför valet pågår för fullt.

– Välkomna allihop och tack för att ni kom hit.
Esme Güler inleder mötet. Det är hon, som tillsammans med Galina Monsalves, båda aktiva S-kvinnor i Järva, har organiserat sammankomsten.
– Det är stora skillnader i vården, säger Galina Monsalves, som är ledamot i landstinget. Därför är den blå valsedeln viktig. Jag ber er, prata med vänner och grannar, och gå och rösta.

Lena Josefsson, ordförande för S-kvinnorna i Stockholm, fortsätter på temat sjukvårdspolitik.
– Alla ska ha samma rätt till sjukvård, säger hon. Men vårdcentralerna ligger på Kungsholmen, där hälsan är bäst. Inte här, där de behövs.

Det har aldrig varit ett så viktigt val som i år

Lena Josefsson menar att årets val har särskilt stor betydelse.
– SD är rasister, och får de inflytande blir människor från andra kulturer utsatta.  Jag har röstat sedan 1970, och det har nog aldrig varit ett så viktigt val som i år.

Nasra Elmi, från unga S-kvinnor, är en av valarbetarna i Västerort.
– Jag har en väldig drivkraft och ska vara med i flera debatter. Det är ett viktigt att engagera sig.
Även hon är orolig för att Sverigedemokraterna ska få för stort inflytande efter 9 september.
– Vi arbetar och betalar skatt. I tio år har jag arbetat som vårdbiträde och de senaste tre åren som undersköterska inom geriatriken. Vem skulle ta hand om de gamla om inte vi gör det? Tänker Jimmie på det?

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

”Som förvaltning står vi inte bakom ett sådant uttalande”

Kahin Ahmed har krävt en offentlig ursäkt av Rinkeby-Kistas stadsdelsdirektör Susanne Leinsköld. Anledningen var att en av förvaltningens tjänstepersoner uttalat sig om somalier i en artikel i Expressen, som många upplevt som kränkande.

Sommarfest i Rinkeby lockade besökare

Under lördagen samlades ett flertal människor på Rinkeby torg som kom för att ta del av Rinkeby centrums sommarfest. Det bjöds på mycket somalisk musik och aktiviteter.

Järvabadet i final i tävlingen Årets Stockholmsbyggnad 2021

Varje år vill Stockholms stad uppmärksamma arkitektur som ”sticker ut” i den ständigt växande staden. Olika byggnader anmäls och en jury väljer därefter ut 10 kandidater som du som stockholmare kan vara med och rösta på. Det är inte bara hus som anmäls. Förra året vann Folke Bernadottes bro på Djurgården priset. I år har Järva sin egen byggnad bland finalisterna!

Ayan är nöjd med firandet 8 mars

Vad Ayan Mohamed vet var det tio grupper som sprang för att fira Internationella kvinnodagen. Fyra grupper sprang i Tensta, två i Hjulsta, två i Husby och en nere på gräset längsmed Tensta och Hjulsta. Det kan vara fler, men det är de Ayan känner till.