Vi som är tvungna att åka kommunalt till jobbet på förskolan, skolan eller äldreboendet ska inte behöva åka i en överfull buss under pågående pandemi.
Men så här såg det ut på buss 179 i morse.

Folkhälsomyndigheten är tydlig med att kollektivtrafiken inte ska vara överfull. Faran är inte över, men det är överfullt i bussen. Det är som om pandemin inte existerar längre.

Det enda som påminner om corona är att man inte ser chauffören, eftersom dörren längst fram är stängd. Den digitala tavlan tackar oss för att vi håller avstånd, vilket inte är möjligt.

Kristoffer Tamsons, du som är ansvarigt trafiklandstingsråd, sade för några veckor sedan att detta är oacceptabelt. Vad kallar du situationen på buss 179, klockan 07.48 på tisdagsmorgonen? Jag var på väg till mitt arbete som anses samhällsviktigt.

Vi i orten är så trötta på alla ursäkter, vare sig det handlar om rulltrapporna i Rinkeby eller bussarnas turtäthet

Region Stockholm och SL får faktiskt skärpa sig. Vi är många i Järva som inte kan jobba hemifrån. Vi vet att Järva är hårdare drabbat av pandemin, ändå ser det ut så här på bussarna.

Vi i orten är så trötta på alla ursäkter, vare sig det handlar om rulltrapporna i Rinkeby eller bussarnas turtäthet.

Det räcker nu, det handlar om liv eller död.

Mohamed Nuur, ordförande för (S) i Tensta.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Ska Husbybadets rivas? I så fall varför?

År 1999 firade Husbyborna en av sina segrar. Efter tjugu år med namnlistor, uppvaktningar, möten och demonstrationer hade det badkar med skylten HUSBYBADET, som badhusgruppen ställt ut på tomten och som var en del av del av manifestationerna, ersatts med ett riktigt badhus.

Healthy Women hade sin första tjejkväll i Akalla by

Healthy Women erbjuder träningar utomhus på Ärvinge utegym i Kista hela sommaren och senast hade de dessutom ett efterfrågat danspass.   – Våra tjejkvällar utöver träningspassen är för att alla oavsett val av träningsform ska få träffas och umgås och samtidigt testa på något nytt, säger Susan Dahlbeck.

Järvaveckan ställs in i år

Årets Järvavecka ställs in och arrangörerna blickar istället framåt mot 2021, meddelar Ahmed Abdirahman, VD och grundare för Global Village, i ett pressmeddelande.

Vad tänker politikerna göra?

Vad tänker politikerna göra för ungdomarna? Särskilt för de ungdomar som står…