Vi som är tvungna att åka kommunalt till jobbet på förskolan, skolan eller äldreboendet ska inte behöva åka i en överfull buss under pågående pandemi.
Men så här såg det ut på buss 179 i morse.

Folkhälsomyndigheten är tydlig med att kollektivtrafiken inte ska vara överfull. Faran är inte över, men det är överfullt i bussen. Det är som om pandemin inte existerar längre.

Det enda som påminner om corona är att man inte ser chauffören, eftersom dörren längst fram är stängd. Den digitala tavlan tackar oss för att vi håller avstånd, vilket inte är möjligt.

Kristoffer Tamsons, du som är ansvarigt trafiklandstingsråd, sade för några veckor sedan att detta är oacceptabelt. Vad kallar du situationen på buss 179, klockan 07.48 på tisdagsmorgonen? Jag var på väg till mitt arbete som anses samhällsviktigt.

Vi i orten är så trötta på alla ursäkter, vare sig det handlar om rulltrapporna i Rinkeby eller bussarnas turtäthet

Region Stockholm och SL får faktiskt skärpa sig. Vi är många i Järva som inte kan jobba hemifrån. Vi vet att Järva är hårdare drabbat av pandemin, ändå ser det ut så här på bussarna.

Vi i orten är så trötta på alla ursäkter, vare sig det handlar om rulltrapporna i Rinkeby eller bussarnas turtäthet.

Det räcker nu, det handlar om liv eller död.

Mohamed Nuur, ordförande för (S) i Tensta.
Print Friendly, PDF & Email
Lämna ett svar
You May Also Like

Makthavare, prata med oss!

Brukar du umgås med dina vänner på din fritid? Vi ungdomar skulle älska att göra det om vi hade en plats att vara på. Men vart ska vi ta vägen utan att bli utkastade eller förföljda av polisen för att vi är från förorten?

Tvättstugan där tvätten varken blir ren eller torr

Det är tomt i den nyrenoverade tvättstugan på Rinkebysvängen 91 en tisdagskväll i slutet av oktober.  – De nya maskinerna är värdelösa. Tvätten blir inte ren, säger Zahra Mussa.

Stefan Löfven: ”Klassamhället består – om än i ny tappning”

I strålande sol samlade landets statsminister den hittills största publiken under Järvaveckans partiledartal.  – De skriande ekonomiska orättvisorna måste bort, sade Stefan Löfven. 

Gårdsfest mot Hembla i Husby

Ort till ort bjöd in till gårdsfest med grill och fiskdamm på Nidarosgatan i Husby i helgen.  – Det var en bra dag där hyresgäster visade sitt stöd för kommunalisering av Hembla, säger Ilhan Kellecioglu som var en av arrangörerna.